Menu
Drinks & cocktails

Rosenspritzer

Rosenspritzer

En spritzer er en dejlig mild drink, og i denne rosenspritzer giver rosensaften den skønneste rosensmag til hvidvinen. Lav den som en en velkomstdrink med sommersmag eller blot til at sidde og nyde en sommeraften.

En sommerlig drink

Det er godt med variation hen over sommeren, hvor vi ofte serverer lidt flere drinks, kold hvidvin og rosé. Måske drikker du i forvejen Aperol Spritzer, men du kan i virkeligheden lave utallige varianter af en spritzer selv – med lige præcis den smag, du godt kan lide.

Udgangspunktet er altid hvidvin, som du tilfører smag i form af en alkoholfri saft. Og så er der ellers et kreativt frirum, hvor du kan blande og mikse alt det, du vil.

Jeg synes, det er skønt at lave spritzer med egne smagvarianter og lavet på havens høst. Lige nu er det roser, der fylder i køkkensyslerne, men det kunne også være hyldeblomst eller jordbær, stikkelsbær eller agurk.

Når du laver spritzer, er du nødt til at smage dig frem, for en spritzer vil smage forskelligt alt efter, hvilken hvidvin du bruger. Hvis du samtidig bruger hjemmelavet saft, vil smagen også være forskellig fra gang til gang. Smag spritzeren til, så du får den helt perfekte blanding.

I denne rosenspritzer kan du fremhæve rosensmagen ved at blande ekstra meget rosenlimonade i, men du kan også nøjes med ganske lidt og blot give drinken en anelse sommersmag. Det er smag og behag.

Rosenspritzer

Opskrift på rosenspritzer (2 personer)

  • 2 dl tør hvidvin
  • ca. 1 dl rosenlimonade
  • isterninger
  • evt. friske rosenblade til pynt

Bland kold hvidvin sammen med ufortyndet rosenlimonade. Smag på det, da der kan være forskel på, hvor kraftigt en hjemmelavet rosenlimonade smager, og hvilken hvidvin, du bruger. Måske skal du have mere eller mindre rosenlimonade i din.

Hæld blandingen i to glas med isterninger og pynt med rosenblade.

God fornøjelse!

Rosenspritzer

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar