Rosengeraniumsnaps er en af de hurtige snapse at lave og samtidig også en af de virkelig lækre af slagsen. Den blomstrende smag er perfekt sammen med fed fisk, til smørrebrød og i drinks og cocktails.
En meget fin snaps
Har du brug for hurtigt at lave en kryddersnaps til et frokostbord, så er rosengeraniumsnaps et rigtig godt bud. 24 timer efter du har overhældt rosengeraniumbladene, kan du drikke snapsen.
Og kryddersnapsen har den fineste blomstrende smag, som egner sig perfekt til sild og fed fisk og dermed til alle frokostbordets glæder. Den er fin at lave, hvis du har inviteret gæster, men den er lige så smuk at lave som værtsgave og tage med, hvis du er inviteret til frokost.
Om rosengeranium
Rosengeranium kan du købe hos de fleste blomsterhandlere. Kommer den frisk fra handlen, ville jeg dog ikke omsætte den til snaps lige med det samme, med mindre du kan finde en økologisk plante.
Er den ikke økologisk, så lad den stå udenfor et stykke tid, så alt, hvad planten er blevet sprøjtet med, kan skylle ud. Det bedste er jo selvfølgelig, hvis du kender en, der har en rosengeranium, du kan få en stikling af, så du ved, hvad planten har været udsat for. Den er nemlig utrolig let at stiklingeformere. Se, hvordan du gør her. Og når først du er gået i gang, kan du lave masser af planter selv.
Rosengeranium fås med forskellige dufte – og dermed også forskellige smage – og der er ikke nogen rigtige eller forkerte. Vælg blot den duft, du synes om og bryg din kryddersnaps på den.
Opskrift på rosengeraniumsnaps (35 cl)
- en lille håndfuld friske rosengeraniumblade
- ca. en halv flaske smagsneutral, klar snaps
- evt. en tsk flydende honning
Læg alle bladene i et sylteglas og hæld den neutrale snaps over og sæt låg på.
Lad kryddersnapsen trække i 24 timer. Den vinder ikke ved at stå i længere tid, og smagen i bladene er kraftig.
Filtrer snapsen gennem et kaffefilter, som du putter i en tragt, ned i den flaske, du efterfølgende gerne vil opbevare snapsen i.
Synes du, at snapsen skal have en anelse sødme, kan du komme en teskefuld honning i flasken og lade den trække en dag ekstra, inden du drikker den.
Sæt gerne snapsen på køl (hvis du bryder dig om det) og nyd den, hvor du almindeligvis ville servere snaps eller brug den i drinks og cocktails.
God fornøjelse!