Kager

Citronkage med syrensirup

Citronkage med syrensirupDenne citronkage med syrensirup er en himmerigsmundfuld først på sommeren, hvor syrenerne er i blomst, og alting i haven er frisk og knitrende. Dette er en rigtig fra haven til maven-opskrift!

Syndig sommerkage med blomstersmag

Når det skal være, så lad det være! Sund er den ikke, men virkelig lækker – det bliver jeg nødt til at sige. Hvis du lige som jeg lever efter deviser “alt med måde”, så må man gerne unde sig et stykke sødt sommerkage en gang i mellem. Og man kan godt nøjes med et enkelt stykke, selv om det kan være svært.

Denne citronkage med syrensirup smager vitterligt af sommer og sol og blomstrende haver. Siruppen trænger ned gennem kagen og giver den en dejlig liflig syrensmag, som er virkelig lækker.

Citronkage med syrensirup

Opskrift på citronkage med syrensirup

  • 175 g smør
  • 300 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/4 tsk fint salt
  • 450 g hvedemel
  • revet skal af 1 økologisk citron
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft
  • 2 dl mælk
  • 1 dl syrensirup
  • syrenblomster til pynt

Se her, hvordan du laver syrensirup. Er det ikke syrentid, kan du evt. bruge en rosensirup eller en lavendelsirup i stedet.

Pisk den stuetempererede smør med sukkeret i ca. 5 minutter til det er lyst og luftigt.

Riv marcipanen på et rivejern og bland det i massen. Derefter æggene ét for ét.

Riv citronskal og pres saften ud af citronerne. Bland citronskallen i dejmassen.

Vej melet af og bland det med bagepulver, natron, salt og vanillesukker og hæld det derefter i dejen skiftevis med citronsaft og mælk. Brug gerne en sigte til de tørre ingredienser, så du ikke får klumper i dejen. Sæt farten ned på din røremaskine eller håndmikser lige så snart, du begynder at blande mel i.

Når dejen er ensartet og fin, hælder du den i en stor springform, som du enten har beklædt med bagepapir eller sprayet med sprayfedt eller smør og efterfølgende drysset med lidt rasp og sukker.

Bag kagen i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Når kagen er tilpas afkølet, kan du overhælde den med syrensirup og pynte med friskplukkede syrenblomster. Syrensiruppen skal sive ned i kagen og give den en dejlig smag af blomstrende syrener – så spar ikke på siruppen.

God fornøjelse!

Citronkage med syrensirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar