Denne hjemmelavede chokoladeyoghurt smager skønt og næsten helt dessertagtig. Lav den som en variation i morgenmaden, som søndagsmorgenmad eller til brunch. Du kan også bruge den som dessert.
Lækkerier til morgenmad
Nogle gange gør det ikke noget, at man forkæler sig selv lidt om morgenen. Jeg ryger ofte i havregryn med mælk og lidt granola ovenpå eller græsk yoghurt med granola, bær og sirup, men ind imellem trænger jeg altså til noget andet, så livet ikke er det samme hver dag.
Denne chokoladeyoghurt tager ingen tid at lave – faktisk er det så let, at det ikke rigtigt er en opskrift – og derfor fungerer den fremragende som variation på morgenmadsbordet. Børnene er nu heller ikke utilfredse, når jeg rører chokoladeudgaven af yoghurt sammen – overhovedet.
Yoghurten smager dejligt med friske frugter eller bær, men er også lækker med en god knasende muesli eller granola. Kokos står godt til chokoladen, og det samme gør appelsin. Det er også enormt lækkert at drysse lidt kakaonibs ud over yoghurten.
Opskrift på chokoladeyoghurt (1 portion)
- 2 dl græsk yoghurt – 10% er bedst
- 2-3 spsk usødet kakao eller almindelig kakaopulver
- agavesirup eller en anden god sirup
- kakaonibs
- granatæblekerner
- appelsin
Kom græsk yoghurt i en lille røreskål og rør kakao i.
Smag på yoghurten og rør derefter sirup i lidt ad gangen, mens du smager på det, så du får den perfekte balance med den søde smag. Siruppen skal lige tage syrligheden væk, men det er ikke meningen, at yoghurten skal være supersød, hvis du kommer frugt og knas ovenpå.
Stil yoghurten på køl og lad den gerne trække i 10 minutter til en halv time.
Skær skrællen af en appelsin, skær den i skiver og derefter i mindre stykker.
Skær et granatæble op og tag kernerne ud.
Ved servering hælder du yoghurten i glas, pynter med kakaonibs og kommer granatæblekerner og appelsinstykker på. Du kan evt. lægge et par halve skiver appelsin ned i glasset trykket op mod siden og fylde yoghurten ovenpå – det ser indbydende ud.
God fornøjelse!