Kager

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt

Fastelavnboller med vaniljecremeIngen ballade her! Lækre søde og bløde fastelavnsboller med luftig vaniljecreme i midten og chokolade rundt om.

Disse fastelavnsboller er altid et hit. De smager skønt af vanilje, og så ser de samtidig meget smukke og indbydende ud.

Lækre fastelavnsboller med vaniljeOpskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladepynt

Lav vaniljecremen som det allerførste, så den har tid til at stå og køle helt af i køleskabet, imens du bager bollerne. Cremen skal helst nå at køle af i en to-tre timer, og du kan med fordel lave den dagen før, så den er klar.

Vaniljecreme:

  • 2 1/2 dl letmælk
  • kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 spsk hvedemel

Hæld mælken i en lille kasserolle sammen med vaniljekornene og den tomme vaniljestang og varm den langsom op, mens du rører ofte, så den ikke sætter sig. Imens pisker du sukker og æggeblommer til en luftig masse, som du til sidst pisker melet i.

Når mælken rammer kogepunktet, pisker du godt, mens du hælder æggeblandingen i. Skru ned for varmen imens, og lad cremen boble et minuts tids på lav varme, mens du rører i den. På den måde koger du smagen af melet væk og du sikrer dig, at cremen bliver tyk.

Tag gryden af varmen og lad cremen stå lidt. Når den er kølet lidt af, sætter du den i køleskabet, indtil du skal bruge den.

Nu skal du så i gang med at bage bollerne.

Bollerne:

  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 500-600 g hvedemel
  • 250 g blødt smør
  • 1 æg til pensling
  • mørk chokolade til pynt (ca. 75 g)

Smuldr gæren i kærnemælken og rør gæren ud.

Tilsæt æg, rørsukker og vaniljesukker.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt skiftevis med små skiver af det bløde smør. Pisk gerne dejen, inden den bliver alt for sej.

Dejen skal ende med at slippe skålen, når du rører. Den skal være spændstig, glat og fedtet.

Lad dejen stå og hæve i ca. 30 minutter.

Slå nu dejen sammen og form 20 boller, som du sætter på to bageplader med bagepapir.

Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse (ca. 30-45 minutter) og form derefter et hul i midten af bollen, hvor du fylder vaniljecreme i med en ske. Mængden af vaniljecreme passer nøjagtig til de tyve boller, så hold øje med mængden, når du fylder i, så du har til alle dine boller.

Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 250 grader i ca. 7-8 minutter. Hold øje med dem, da du bager på høje grader og det kan variere fra ovn til ovn, hvor lang tid bollerne skal have.

Lad bollerne køle af og pynt så med mørk chokolade, som du smelter i en skål (et i microovnen, hvis du har sådan en), fylder på en lille pose, som du klipper et lille hul i i det ene hjørne og sprøjter på rundt om cremen.

God fornøjelse med de lækre fastelavnsboller med vaniljecreme og god fastelavn!

Fastelavnsboller

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar