Morgenmad

Rød og sød – morgenmadsblend med mango og rødbede

Morgenmadsblend med rødbedeDenne morgenmad får dig til at smile og sige ahhh. Og så er jeg stensikker på, at den gør din dag væsentligt bedre. For denne morgenmadsblend, som jeg har valgt at kalde rød og sød, er en sanseoplevelse af den helt gode slags. Udover, at morgenmadsblenden er ustyrlig smuk og pirrer alle æstetiske sanser, så er den propfuld af gode sager og smager afsindigt godt. Altså virkelig godt! 

Og det der med smagen er altså ikke bare noget, jeg skriver for at få det til at lyde godt. Her taler vi virkelig om, at maden smager. Og for mig at se, er det da den ultimative start på dagen.

Hvis nu du sidder og tænker: “Det har jeg da ved gud ikke tid til at stå og lave om morgenen, det har jeg alt for travlt til,” så læs endelig videre. For der er en løsning.

Madlavningsmindfulness – et lille sidespring

Noget af det, der jo virkelig optager mig, er, hvordan vi kan få mere smag og sanselige oplevelser ind i vores liv, og hvordan vi kan give madlavning og gode råvarer en mere central plads i vores hverdag, uden at vi samtidig brænder sammen. For det er jo ikke meningen, at det at lave god mad til os selv og vores kære skal give os stress og gøre udkørte. Tværtimod.

Maden skal give os en mulighed for at at sætte farten ned i et tidsrum og nyde livet i stedet for. Man kunne vel nærmest kalde det for en slags madlavningsmindfulness. Dem af jer, der rumsterer i haven lige som jeg, kender uden tvivl det, man kunne kalde for havemindfulness, og jer der ikke bruger jeres tid i haven, men andre skønne steder, kender det helt sikkert også. At der er steder i livet og hverdagen, hvor vi kan skabe et bevidst nærvær og bare nyde gøremålet i sig selv.

Blend med rødbede og mango

Sådan får du tid til at lave morgenmadsblend til morgenmad

Nå, men jeg lovede jo at fortælle dig, hvordan du kan spise denne fantastiske smukke og sunde morgenmadsblend til morgenmad på en hverdag. For i virkeligheden tager den kun ganske få minutter at lave, hvis du har forberedt lidt aftenen før. Eller måske allerede i weekenden.

For det første: Hvis du har virkelig travl om morgenen og skal tidligt afsted og alt det der, så kan du faktisk lave din blend om aftenen og sætte den i køleskabet til næste morgen med et stykke film lagt tæt på. Så skal du bare tage din morgenmadsblend ud af køleskabet og drysse lidt topping på. Vupti!

Hvis du vælger at lave blenden helt frisk om morgenen, kan du også forberede dig. Snit grøntsagerne op, sæt cashewnødderne i vand og rist mandlerne aftenen før. Så skal du blot skære mangoen op om morgenen, blende det hele sammen i et minuts tid og drysse din topping på. Vupti igen.

Det kræver faktisk bare en lille smule planlægning at skabe tid til et underskønt morgenmåltid, som får dig til at smile.

Opskrift på rød og sød morgenmadsblend

  • 1/2 dl vand
  • 4-5 cashewnødder
  • saft af en lille halv citron
  • 1 gulerød
  • 1 lille rødbede eller 1/2 større
  • 1/2 moden mango
  • lidt revet frisk ingefær (smag dig frem)
  • 1 spsk chiafrø
  • 2-3 isterninger, hvis du spiser blenden med det samme

Topping

  • friske basilikumblade
  • ca. 10 hakkede mandler tørristet på en pande
  • frisk mango i tern
  • chiafrø

Læg cashewnødderne i vandet – gerne aftenen før.

Skræl guleroden og rødbeden og skær begge dele i mindre tern, så blenderen kan tage dem.

Skær mango op i større stykker.

Riv et stykke skrællet ingefær.

Blend gulerod og rødbede sammen med citron, vand og cashewnødder. Tilfør lidt ekstra vand, hvis blenderen kræver det, men brug endelig kun lige det, der skal til, så den ikke mister smag.

Når du har en fin og ensartet masse, blender du mangostykkerne med sammen med chiafrø og revet ingefær. Blend gerne lidt isterninger med, hvis du skal spise blenden med det samme, så den er helt kold og lækker.

Hæld din morgenmadsblend i en smuk skål og pynt med mangostykker, ristede mandler, chiafrø og friske basilikumblade (snyd endelig ikke dig selv for den friske basilikum, for den er med til at give blenden den helt rigtige smag).

I øvrigt: Blenden spiser du i en skål med en ske – det giver dig en større fornemmelse af, at det faktisk er morgenmad, du spiser, og ikke blot er en hurtig smoothie.

God fornøjelse og nyd din morgenmad!

Morgenmadsblend med topping

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar