Lækker lyst landbrød til eftermiddagskaffen. Der er absolut intet, der slår nybagt brød. Alene duften får tænderne til at løbe i vand, og man kan næsten ikke styre sig, når brødet kommer på bordet. Man guffer bare i sig.
Vi er vilde med brød hjemme hos os – både at spise det og bage det. Allermest at spise det. Nybagt brød er absolut alt arbejdet værd. Men dette brød er der faktisk ikke meget arbejde i. Det er både nemt og forholdsvis hurtigt at bage, så det egner sig perfekt til, når man lige får lyst til at bage et lækkert brød til eftermiddagskaffen.
Opskriften er til to brød.
Opskrift på lyst landbrød
- 25 g gær
- 6 dl vand
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk havsalt
- 125 g majsgryn
- 125 g tipo 00 italiensk mel (med høj bageevne)
- ca. 700 g hvedemel
Rør gær, lunken vand og olivenolie sammen i en røreskål og tilsæt derefter saltet.
Vej majsgryn og tipo 00-mel af og hæld i røreskålen. Tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt og ælt eller rør godt indtil dejen slipper skålen.
Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur og lad den hæve tildækket til den når dobbelt størrelse (ca. et par timer).
Slå dejen ned på et meldrysset bord og form to runde brød.
Lad brødene efterhæve ca. 1 time på pladen.
Bag brødene i ovnen i 10 minutter ved 275 grader. Sluk for ovnen og lad brødene stå 20 minutter i den slukkede ovn.
Tag derefter brødene ud og lad den køle af på en bagerist.
Det lyse landbrød er rigtig lækkert som eftermiddagsbrød bare med smør på, men egner sig også fortrinligt til ostebordet.