Lækker lyst landbrød til eftermiddagskaffen. Der er absolut intet, der slår nybagt brød. Alene duften får tænderne til at løbe i vand, og man kan næsten ikke styre sig, når brødet kommer på bordet. Man guffer bare i sig.
Middelhavsinspireret landbrød
Lyst landbrød kan bages på en formiddag og smager vidunderligt. Det er græskinspireret eller måske kunne man sige, det bages i toner fra Middelhavet, da det indeholder olivenolie, majsgryn og tipo 00-mel.
Vi er vilde med brød hjemme hos os – både at spise det og bage det. Allermest at spise det. Nybagt brød er absolut alt arbejdet værd. Men dette brød er der faktisk ikke meget arbejde i. Det er både nemt og forholdsvis hurtigt at bage, så det egner sig perfekt til, når man lige får lyst til at bage et lækkert brød til eftermiddagskaffen.
Det lyse landbrød er rigtig lækkert som eftermiddagsbrød bare med smør på, men egner sig også fortrinligt til ostebordet. Her har det netop den særlige smag på grund af olivenolien og majsgrynene, som passer godt til ost, oliven, soltørrede tomater osv.
Opskriften er til to mindre runde brød, som lægges ved siden af hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir.
Opskrift på lyst landbrød
Opskriften på lyst landbrød er nem at gå til. Selve dejen tager ikke lang tid at røre sammen, men det skal selvfølgelig have lov til at hæve og helst ad to omgange.
Da hævetid afhænger af rumtemperatur og luftfugtighed, er de angivne tider kun vejledende. Kig på dejen og sørg for, at den hæver tilpas. Dejen må hverken overhæve eller hæve for lidt.
Får du lyst til at bage flere lækre hjemmebagte brød, så tjek endelig vores mange andre brødopskrifter. Måske finder du opskriften på dit næste brød her:
Grydebrød med rødbeder og oregano
Lyst landbrød
Ingredienser
- 25 g gær
- 6 dl vand
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 125 g majsgryn
- 125 g tipo 00 italiensk mel (med høj bageevne)
- ca. 700 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gær, lunken vand og olivenolie sammen i en røreskål og tilsæt derefter saltet.
- Vej majsgryn og tipo 00-mel af og hæld i røreskålen. Tilsæt derefter hvedemelet lidt efter lidt og ælt godt, indtil dejen slipper skålen.
- Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur og lad den hæve tildækket, til den når dobbelt størrelse (ca. et par timer).
- Slå dejen ned på et meldrysset bord og form to runde brød.
- Lad brødene efterhæve ca. 1 time på pladen.
- Bag brødene i ovnen i 10 minutter ved 275 grader varmluft. Sluk for ovnen og lad brødene stå 20 minutter i den slukkede ovn.
- Tag derefter brødene ud og lad dem køle af på en bagerist.