Gærbrød

Koldhævede havrebrød

Koldhævede havrebrødDisse koldhævede havrebrød er både nemme og hurtige at lave. Rør dejen sammen om aftenen og spis nybagt brød næste morgen. Brødene smager skønt.

Godt hjemmebagt brød

Altså, det kan godt være, at der i disse år er meget fokus på gluten og kulhydrater i brød, men jeg må sige, at der er nu ikke ret meget, der slår en skive nybagt brød med smør. Jeg prøver så vidt muligt at undgå supermarkedsbrød og gemmer i stedet min appetit (og kalorier og glutenindtag) til hjemmebagt brød. Vi bager ikke hver dag, men som regel et par gange om ugen.

Man skal nemlig ikke spise brød hele tiden, men derimod glæde sig til hvert eneste stykke eller hver eneste bolle, som skal gøres til noget særligt.

Opskriften på disse koldhævede havrebrød giver to brød, og det er en meget nem opskrift. Man rører dejen sammen om aftenen, sætter den på køl til næste dag, vender dejen ud og deler den i to, hvorefter man ruller begge brød i havregryn og bager dem i en halv time. Så bliver det da næsten ikke nemmere.

Jeg bager ind imellem brødene om morgenen til hyggelig morgenmad, inden børnene skal i skole. Bare fordi det er nemt og samtidigt helt enormt hyggeligt med friskbagt brød tidligt om morgenen.

Hjemmebagt havrebrød

Opskrift på koldhævede havrebrød (2 stk.)

  • 2,5 dl vand
  • 5 dl kærnemælk
  • 3/4 dl rapsolie
  • 25 g gær
  • 20 g salt
  • 1 spsk honning
  • 200 g havregryn + lidt til drys
  • 200 g speltmel
  • 350 g hvedemel

Dag 1: Rør gæren ud i kærnemælk og vand. Tilsæt salt, honning og havregryn. Rør til sidst speltmel og hvedemel i. Rør dejen godt sammen i røreskålen (gerne på en røremaskine ved lav hastighed) i ca. 10-12 minutter.

Lad dejen hæve natten over i køleskabet.

Dag 2: Tænd ovnen på 250 grader.

Form to brød og rul dem i havregryn. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag dem ved 250 grader i 5 minutter og skru derefter ned på 220 grader. Bag dem videre i ca. 20-25 minutter.

Lad brødene afkøle på en bagerist.

God fornøjelse!

Bag koldhævede havrebrødNybagt havrebrød

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar