Menu
Strikkeopskrifter

Decemberhue – hjemmestrikket hue

Decemberhue

Decemberhue er navnet på denne hjemmestrikkede hue fra Knitting for Olive. Huen er strikket dobbelt, er dejlig tyk og varm, og så er den faktisk også rigtig sød.

Decemberhue med pomponer

Jeg har strikket 4 udgaver af Decemberhuen i forskellige farver og garner. Huen er ret enkel at strikke, og den kan strikkes med eller uden ombuk. Det vil sige, at huen har fire lag strik i ombukket, og det varmer virkelig om ørerne, når det er blæsevejr. Begge udgaver er fine, jeg har dog kun strikket med ombuk.

Huen strikkes som et langt rør, hvor man til sidst hiver den ene ende ind i den anden og samler den. Jeg har strikket på strømpepinde, men den kan også strikkes med magic loop og en lille rundpind. Man starter med at slå 8 masker op, tager ud, hvorefter man strikker rundt og rundt til man har et laaang rør, for til sidst at tage ind igen, ende på 8 masker og samle huen. Meget nemt, og en meget behagelig hue at strikke.

Til Savannah har jeg strikket en hue med en tråd Reloved Merino Powder Clay fra Smuksak, en tråd Silk Mohair Shine Powder og en tråd Silk Mohair Shine Silver Pearl – begge fra Smuksak.

Til Sophia har jeg strikket i en tråd Reloved Merino Coffee Latte, og to tråde Silk Mohair Golden Sand.

Begge huer har fået en fake fur pompon på, som kan klipses af, når huen skal vaskes.

Decemberhuer

Decemberhue Savannah

Decemberhue Sophia

Decemberhue med ombuk og uden pomponer

Til mig selv har jeg strikket en bordeaux-rød Decemberhue, som passer på en prik til mit tørklæde. Den er strikket af 1 tråd Extra Fine Merino fra Drops i farven mørk lyng og to tråde Mayflower Super Kid Silk Mohair i farven bordeaux.

Huen sidder tæt og godt om ørerne, og vi er alle ret glade for vores huer. Jeg er sikker på, at vi til efteråret skal have produceret nogle flere i nye spændende farver, og måske skal vi også have prøvet at strikke en hue uden ombuk.

Opskriften på Decemberhue finder du på Knitting for Olive hjemmeside. Opskriften koster 25 kr. og så kan du samtidig finde de smukkeste farver i merino og silk mohair på siden.

God fornøjelse!

Decemberhue Trine

Decemberhue

Teststrikkere søges

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar