Menu
Strikkeopskrifter

Strikket garntaske

Oliva Totebag

Oliva Totebag er en strikket garntaske med stoffoer og lommer til opbevaring. Tasken strikkes rundt på rundpind i vævestrik og er et både hyggeligt og sjovt strikkeprojekt. Tasken kan både bruges som garntaske / strikketaske eller som toilettaske.

Projekttaske, strikketaske eller toilettaske

Lav selv en fin strikket garntaske, som du kan bruge til dine strikkeprojekter og tage med dig overalt.

En garntaske hører til enhver strikkers tilbehørsliste (ved man jo som strikker). Og hvorfor ikke strikke en selv? Så går det hele jo nemlig op i en højere enhed, og fornøjelsen ved at skabe noget selv bliver desto større, når resultatet er noget, man i den grad selv kan bruge.

Tasken kan i øvrigt også bruges som toilettaske. Den har nemlig et stoffoer med masser af lommer, hvor man kan opbevare alle sine små ting om det nu er rundpind og saks eller elastikker og hårbørste. Jeg har selv strikket to af disse tasker og den ene bruger jeg som projekttaske til mine strikkeprojeker, mens jeg bruger den anden som toilettaske. Og det er da en fornøjelse at være “selvforsynende” på taskefronten.

Strikket garntaske
Det indvendige af en strikket garntaske

Taske strikket fra bunden og op

Oliva Totebag strikkes fra bunden og op. Først strikkes bundstykket frem og tilbage, hvorefter der samles masker op, og selve posestykket strikkes rundt enten på rundpind eller med strømpepinde. Ved toppen deles arbejdet i to og der strikkes en ombukningskant med løbegang. Stoffoer og bindebånd syes på maskine, som efterfølgende syes fast i posen i hånden med små priksting.

Vævestrik er nemt og behageligt at strikke – og det går hurtigt. Sy-arbejdet i tasken er på ingen måde svært, og med opskriften følger en grundig trin-for-trin-vejledning, hvor der står forklaret nøjagtigt, hvordan du gør. 

Nærbillede af strikketaske

Opskrift på strikket garntaske

Garntasken strikkes i tynd merino fra Sandnes Garn sammen med en tråd silk mohair. Tasken kan dog også strikkes i mange andre garnkvaliteter, fx i bomuld til en toilettaske eller en med en enkelt tråd lidt tykkere cottonmerino for et mindre fluffy udseende.

Sværhedsgraden på tasken ligger på middel. Det er et sjovt strikkeprojekt, som både egner sig til den øvede og letøvede strikker. Er du nybegynder, skal tasken ikke være det første arbejde, du begiver dig ud i.

Opskriften på Oliva Totebag kan købes i webshoppen på knitamore.com. Her kan du også læse mere om tasken og se flere billeder.

Knit Amore er min lille strikkevirksomhed, hvor jeg designer strik og laver håndfarvet garn. Navnet Knitamore er sammensat af et engelsk og et italiensk ord: knit og amore, som betyder henholdsvis strik og kærlighed. Og det er slet ikke tilfældigt, for Knitamore er netop blevet til på grund af min store og altopslugende romance med strikkepinde og garn. Se mere her.

Strikket garntaske eller strikketaske

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.