Dressinger, pestoer & saucer

Hjemmelavet ketchup – vinterudgaven

Hjemmelavet ketchupDu skal ikke lave din egen ketchup, fordi det er nemmere eller billigere, men fordi det smager bedre og af mere – meget mere af tomat og krydderier. Og fordi hjemmelavet ketchup ikke er så sød, som den ketchup du køber i supermarkedet.

En tomatketchup, der smager af noget

Sådan som denne hjemmelavede ketchup smager, er lige præcis sådan, en ketchup skal smage: Intenst af tomat tilsat lidt krydderier og med en syrlig-sød smag i perfekt balance.

Når du laver din egen ketchup, kan du i princippet gøre helt som du vil og lege med smagen, indtil den er lige sådan som du gerne vil have, den skal være. Nogle foretrækker den syrlig, og nogle foretrækker den sød.

Jeg foretrækker den lige midt i mellem, og opskriften her er, som jeg kan lide den. Nogle gange tilsætter jeg endda en smule chili, så ketchuppen får lidt bid.

Dette er selvfølgelig vinterudgaven, for den er lavet af tomater på dåse. Om sommeren laves den af tomater fra drivhuset.

Hjemmelavet ketchup

En nydelse at lave hjemmelavet ketchup

Det bedste ved at lave ketchup er, at duften af tomater, der stille og roligt koger ind i gryden, breder sig i huset – og det dufter helt fantastisk, som befandt man sig i mamas hus i Toscana.

Det er ren nydelse at lave selv og en mulighed for at få lidt værdifuld langsomhed ind i sit liv.

Brug den hjemmelavede ketchup til hotdogs, på spaghetti-kødsauce eller til dine scrambled eggs søndag morgen. Eller de 1000 andre ting, som du sikkert bruger ketchup til. Har du en rest stående, er den fantastisk at bruge som smagsgiver i en lasagne eller en sauce med tomater.

Hjemmelavet ketchup

Opskrift på hjemmelavet ketchup (1 glas)

  • 3 ds hakkede tomater
  • 2 tsk salt
  • sort peber
  • 1/2 dl eddike
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • friske timiankviste

Kom de hakkede tomater i en gryde sammen salt, peber, eddike, olie, hvidløg og krydderurter. Bring gryden i kog og lad tomatblandingen koge stille og roligt i ca. 45 minutter, mens du rører en gang imellem.

Fjern krydderurterne og mas tomatblandingen igennem en sigte og ned i en mindre gryde eller kasserolle. Kog tomatketup’en ind til ca. det halve eller til du synes, konsistensen er fin og smagen, som den skal være.

Køl af og kom din hjemmelavede ketchup på glas.

God fornøjelse!

Hjemmelavet ketchup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar