Tørrede appelsinskiver er nemme at lave og kan bruges til både drinks, varme drikke og kagepynt eller mere praktisk som julepynt og gavepynt. Der er ikke meget arbejde i at tørre appelsinskiverne – det tager bare lidt tid – til gengæld er de yderst smukke og anvendelige at bruge til et hav af ting.
(OBS: Dette blogindlæg “Tørrede appelsinskiver” indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Smukke skiver af tørret appelsin
Tørrede appelsinskiver er meget smukke og kan bruges i både køkkenet og som pynt i huset og på gaver. Jeg laver som oftest en fin stak hvert år i december. Dem bruger jeg efterfølgende til at pakke julegaverne fint og festligt ind, som julepynt på en snor sammen med gran eller andet grønt og som pynt i julens varme drikke og drinks.
Jeg pynter også mine håndstøbte diy-duftlys med appelsinskiver – det ser så fint ud.
Tør appelsinskiverne i en dehydrator eller i ovnen
Det er pærenemt at tørre appelsinskiverne. Har du en dehydrator, er det selvfølgelig den allebedste måde at gøre det på, da det er en mere energibesparende og bæredygtig måde at tørre appelsinskiverne på. Og samtidigt okkuperer du ikke ovnen i flere timer.
Har du ikke en dehydrator, kan du selvfølgelig tørre appelsinskiverne i ovnen. Men kan du godt lide tanken om at tørre eller semi-tørre dine egne urter, frugter, bær, grøntsager osv., synes jeg, du skal overveje at anskaffe dig en dehydrator.
En dehydrator er en af mine bedste investeringer, og jeg kunne simpelthen ikke undvære den. Jeg laver alt fra tørrede æblesnacks og æbletern til tørrede hyldeblomster, semi-tørrede hyben og tomater og tørrede krydderurter i store mængder.
Det er meget mere praktisk, nemmere og billigere end at bruge ovnen, og dine ting bliver tørret på en blidere måde.
Jeg bruger denne dehydrator:
Dehydratoren har fire ret store lag, hvor man kan brede hyben, tomater, krydderurter og lignende ud. Og så har den 7 indstillinger af temperaturen mellem 40 og 70 grader. Dehydratoren kan køre i op til 48 timer (jeg har min til at stå i vores bryggers, hvor jeg kan lukke af til den).
Man kan godt købe en dehydrator, som er mindre og lidt billigere. Men så kan den også tørre mindre ad gangen, kan ikke indstilles så præcist og er ikke så robust. Og du kan købe nogle, der er endnu større og dyrere. Jeg synes, denne her er helt perfekt: Den har en godt størrelse og kan holde til at stå tændt i mange dage. Og jeg har ikke en eneste gang haft problemer med den.
Tørrede appelsinskiver
Equipment
- Evt. en dehydrator
Ingredienser
- 2-3 friske appelsiner
Sådan gør du
- Skær appelsinerne i tynde fine skiver.
- Bred appelsineskiverne ud på en bagplade beklædt med bagepapir, hvis du vil bruge en ovn til at tørre appelsinskiverne, eller bred dem ud på hylderne i din dehydrator.
- Tørring i ovnen: Sæt appelsinskiverne i en 80 grader varm ovn og lade dem tørre i 3-4 timer. Vend appelsinskiverne jævnligt, så de tørrer igennem på begge sider. Tag dem ud af ovnen, når de er helt gennemtørre og lad dem køle af.
- Tørring i dehydrator: Indstil dehydratoren til 60 grader og lad appelsinskiverne tørre natten over i ca. 14-16 timer – alt efter, hvor tykke dine skiver er. Sluk dehydratoren, når appelsinskiverne er helt gennemtørre.
- Opbevar appelsinskiverne i en lufttæt beholder, hvis de skal bruges til drinks, eller brug dem med det samme som pynt.
Noter
Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.