Myntesukker er en nem lille ting at lave, men smager stort og godt på alle søde sager eller fx drysset i en café latte eller en kop varm cacao med flødeskum. Brug også kryddersukkeret i dressinger og marinader.
Mynte og søde sager
Mynte er den dejligste krydderurt, selv om den ofte får skældud (fordi den breder sig så voldsomt i haven), og jeg tror, mange ikke altid helt ved, hvad de skal bruge den til. For den smager jo ret kraftigt og distinkt.
Men mynten passer utrolig godt i søde sager og kan næsten ophæve en lidt for sød smag eller give den lidt kant. Tænk blot på mynteis og myntechokolade (min yndlingsis og yndlingschokolade).
Det smukke grønne sukker kan kan bruges til et hav af ting. Du kan drysse det på pandekager, arme riddere eller vafler. Du kan drysse myntesukker på den våde glasur på en chokoladekage, rabarberkage eller en vaniljekage. Du kan drysse sukkeret i en kop te, hvis du er til sød te, eller på din café latte, cappuccino eller ovenpå flødeskummet på en kop varm chokolade.
Du kan selvfølgelig også lave en større mængde og bruge det mere direkte i en opskrift, fx en kage lavet på myntesukker eller en pandekagedej baseret på myntesukker.
Sidst, men ikke mindst, kan du jo også bruge myntesukker, når du rører dressinger og marinader sammen. Tilsæt blot en lille teskefuld.
Sådan laver du myntesukker (ca. 1 dl)
- 1 dl rørsukker
- 1 dl friske mynteblade
Rens myntebladene for skidt og utøj.
Kom både mynteblade og rørsukker i en lille minihakker (eller i en morter, hvis ikke du har en minihakker i huset) og kværn de duftende blade sammen med sukkeret, til det bliver helt grønt og mynten er helt findelt. Bruger du en morter, er du nødt til at snitte mynten fint først.
Læg det grønne myntesukker til tørre på et stykke bagepapir til næste dag.
Fold bagepapiret sammen om myntesukkeret og knus det fra hinanden. Saften fra mynten vil nemlig samle sukkeret i små knolde.
Kom myntesukkeret i et sylteglas og opbevar det med låg på.
God fornøjelse!