Menu

Lækker velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps

Velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps

Ja, det lyder måske lidt usædvanligt, men denne velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps er simpelthen så lækker og velsmagende. Så hvis du vil servere noget nyt og originalt for dine gæster, så skal du prøve at lave denne lækre sommerdrink.

Lavendel giver Astien dybde

Velkomstdrinken smager slet ikke, som man tror, når man hører, hvad der er i. Lavendel forbinder mange med noget parfumeret og med en kraftig duft og smag. Men lige så snart lavendelsnapsen kommer i Astien, sker der magi: Astien får dybde og en usædvanlig lækker frugt- og blomstersmag.

Vi serverede denne velkomstdrink med Asti og Lavendesnaps til vores søns konfirmation i foråret, og alle spurgte “næh, hvad er det? Det tror jeg ikke, jeg har smagt før, det er godt nok lækkert”. Der var mange gæster med til konfirmationen, og alle velkomstdrinks blev drukket helt op. Det tager jeg som et tegn på, at de har kunnet lide den.

Men udover at være perfekt som velkomstdrink, så egner den sig også strålende til en var grillaften eller blot til at nyde på terrassen eller altanen, mens solen går ned.

Drinken kræver selvfølgelig, at du laver en lavendelsnaps først, men det skal du ikke være ked af, for det er rigtigt sjovt og fedt at kunne servere noget hjemmelavet. Har du ikke lavendel i haven, kan du købe blomstrende lavendler alle steder lige nu. Så det er blot om at skride til handling.

Se opskriften på lavendelsnaps her.

Velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps

Sådan laver du en lækker velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps

  • 5 dele Asti
  • 1 del lavendelsnaps
  • isterninger
  • hele lavendelstængler til at pynte med

Du kan enten lave drinksene en for en eller blande det hel sammen i en bowle og derefter hælde på glas.

Sørg for først at lave en testdrink, da smagen af en hjemmelavet lavendelsnaps kan variere, og det samme kan en Asti alt efter, hvilken en du vælger. Måske skal forholdet kun være 1 til 4? Prøv dig frem, til du synes, smagen er helt rigtig.

Hvis du har et lille målebæger, kan du sagtens lave drinksene en for en: Hæld først 1 del lavendelsnaps i og fyld derefter på med Asti ca. 5 dele. Put et par isterninger i og pynt med en stængel frisk lavendel.

I en bowle blander du lavendelsnaps og Asti, smager til og tilsætter isterninger. Fyld på glas og pynt med lavendel.

Velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps er perfekt som velkomstdrink til konfirmation, fødselsdag, bryllup eller studentergilde.

Velkomstdrink med Asti og lavendelsnaps

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar