Salater

Rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder

Rødkålssalat med grønkål og valnødderDenne smukke og indbydende rødkålssalat pynter på ethvert spisebord – jul eller ej! Smækfyldt med farver og gode vitaminer, og så smager salaten bare SÅ godt. Lav den til jul, til en hverdagsaften eller til madpakken.

Smukke farver, sprødt og saftigt

Denne salat er en eksplosion af smukke farver, og det æstetiske udtryk giver lyst til straks at skovle den over på tallerkenen. Samtidig er salaten lækker sprød, meget saftig og dejligt knasende.

Valnødderne bliver ristet på panden i honning og giver salaten en skøn sød og knasende smag, mens appelsin og granatæblekerner tilfører salaten saft. Kålen vendes i en dejlig dressing af olie, eddike og honning.

Rødkålssalat med grønkål og valnødder

Opskrift på rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder (4-6 personer)

Honningristede valnødder:

  • 75 g valnødder
  • et lille klat smør
  • 2 spsk akaciehonning
  • en knivspids salt

Rødkålssalaten:

  • 400 g frisk rødkål
  • 50 g frisk grønkål (ca. et par gode håndfulde, hvis du færdigsnittet grønkål)
  • 2 appelsiner
  • 1/2 granatæble

Dressing:

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk kirsebæreddike eller en anden kryddereddike, fx granatæbleeddike eller æbleeddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • salt og peber

Start med at lave de honningristede valnødder: Rist valnødderne i lidt smør på en mellemvarm pande. tilsæt honning og et nip salt og lad valnødderne riste videre i honningen i et par minutter, til de er blevet flot gyldne og lidt karamelliserede. Tag valnødderne af panden og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Så skal du lave salaten: Snit rødkålen og grønkålen så fint, du kan med en kniv.

Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinkødet i mindre stykker.

Rør dressingen sammen: Rør olivenolie sammen med eddike og honning og smag til med salt og peber.

Vend kål og appelsinstykker rundt i dressingen og anret i en skål eller på et fad.

Skær granatæblet over og ned i hinderne mellem kernen, så du kan vriste granatæblekernerne fri.

Pynt salaten med granatæbler og honningristede valnødder.

God fornøjelse!

Rødkålssalat med grønkål og valnødder

Rødkålssalat med grønkål og valnødder

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar