Menu
Konfekt, chokolade & slik

Skumfiduser med lakridssmag

Hjemmelavede skumfiduser

Lav dine egne lækre skumfiduser med lakridssmag! Det er sjovt og noget, du kan lave sammen med dine børn – eller bare fordi du er vild med skumfiduser (lige som os andre).

At lave skumfiduser selv

Det er forholdsvis nemt at lave skumfiduser selv, men em smule tidskrævende. Du skal derfor afsætte et par timer til foretagendet og gå i total hygge-mode.

Vær opmærksom på, at skumfiduserne skal tørre, når de er færdigtlavede og gerne indtil næste dag. De kan virke meget klistrede, når du skærer dem op (brug evt. et pizzahjul eller en skarp kniv dyppet i lidt varmt vand), men når du har vendt dem i flormelis, kan du lade dem stå og tørre lidt mere på køkkenbordet, inden du pakker dem i lufttæt opbevaring.

Marshmallows med lakridssmagSkumfiduser med lakridssmag

Opskrift på skumfiduser med lakridssmag (40-50 stk)

 • 400 g sukker
 • 50 g glukose
 • 2 dl vand
 • 3 pasteuriserede æggehvider (=1 dl)
 • 2 spsk flormelis
 • 8 blade husblas
 • 2 spsk fint lakridspulver
 • 1 spsk rålakridspulver
 • 1 dl flormelis
 • 1 spsk kartoffelmel

Bring sukker, glukose og vand i kog sammen i en lille tykbundet gryde. Kog massen, indtil den når min. 115 grader og gerne 127 grader. Det sidste er det ideelle, men det kan være svært at nå temperaturen – skumfiduserne bliver dog fine også ved 115 grader.

Mens sukkersiruppen koger, pisker du æggehviderne meget stive og blander 2 spsk flormelis i.

Læg husblas i blød i koldt vand i min. 5 minutter.

Tag sukkersiruppen af varmen og opløs husblassen heri.

Hæld nu langsomt sukkersiruppen i æggehviderne under piskning. Nu får du en tyk og skinnende skummasse, som er meget varm.

Tilsæt lakridspulver og smag på skummet, om det har den rette lakridssmag – der kan være forskel på det pulver, man bruger.

Pisk nu videre i ca. 10 minutter, indtil skummassen er helt tyk og sej.

Kom bagepapir i en form, der måler ca. 20 x 30 cm.

Bland flormelis og kartoffelmel sammen og si det over bagepapiret, pensl evt. med en lille bitte smule olie først. Spred skumfidusmassen ud i et jævnt og glat lag.

Si flormelis og kartoffelmel over og lad skumfidusmassen stå og tørre i mindst 3-4 timer og gerne natten over. Den kan stå både i køleskabet eller på køkkenbordet.

Løft bagepapiret med skumfidusmassen op på et skærebræt og skær den i et mindre stykker. Vend hvert stykke skumfidus i flormelis, så stykkerne ikke klistrer, og drys med lidt lakridspulver ovenpå.

Opbevar i et lufttæt glas eller i en kagedåse.

God fornøjelse!

Marshmallows med lakridssmag

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar