Menu

Brøndkarse mod fedtet hår

Brøndkarse mod fedtet hår

Brøndkarse mod fedtet hår

I en periode har mit hår haft en tendens til, at blive alt for hurtigt fedtet. Jeg har prøvet forskellige dyre shampoo’er, men intet har rigtigt virket. Så begyndte jeg at eksperimentere med naturlige produkter.

Jeg fandt hurtigt dette gamle råd om at skylle håret med brøndkarse, som netop virker affedtende. Og det havde en effekt. Nu bruger jeg jævnligt brøndkarse-skyl, når jeg synes, hårets fedtproduktion er ved at komme ud af balance.

Ind imellem skyller jeg så mit hår i æblecidereddike, som også virker affedtende, og på denne måde holder jeg mit hår mere blankt og luftigt. Mit hår fedter slet ikke på samme måde længere.

Heldigvis er skønhedspleje til håret ret nemt at lave , og hvis man ikke har tid i hverdagen, kan man jo gøre det til et hyggeligt lørdag-morgen-projekt.

Og så kan jeg bare rigtig godt lide tanken om, at jeg ikke fylder mit hår med kemikalier, men naturlige ingredienser.

Sådan laver du brøndkarse-vand mod fedtet hår

Køb en potte med brøndkarse eller hvis du har brøndkarse i haven klipper du ca. 2 dl blade af

Blend brøndkarsen med ca. 2 dl vand.

Si blandingen, så kun væsken er tilbage. Nu er dit brøndkarse-skyl klar.

Sådan laver du brøndkarseskyl

Sådan bruger du brøndkarsevandet i badet

Vask dit hår, som du plejer og gnid det med et håndklæde, så det ikke er drivende vådt, men fugtigt.

Masser derefter brøndkarsevandet godt ind i håret.

Lad det virke i 20 minutter.

Skyl håret grundigt.

Du vil mærke effekten med det samme, og håret bliver ikke så hurtigt fedtet.

Gentag evt. behandlingen med en uges mellemrum.

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

2 Kommentarer

 • Charlotte
  29. januar 2015 at 20:32

  Kan man også bruge det mellem hårvaskene?

  Reply
  • Trine Ellegaard
   29. januar 2015 at 20:37

   Hej Charlotte

   Ja, det kunne du i princippet godt, hvorfor ikke? Hvis du prøver, må du meget gerne melde tilbage om effekten. Om det virker lige så godt. Jeg tænker i hvert fald, at der ikke kan ske noget ved at prøve, men jeg har faktisk ikke prøvet det selv. Har dog en brøndkarse til at stå i vindueskarmen, så det kunne være, jeg skulle prøve 🙂

   Kh Trine

   Reply

Læg en kommentar