Lav din egen sunde, lækre og cremede tomatsuppe. Du kan lave den på solmodne sommertomater, hvor suppen så bliver flot rød, eller du kan lave den på vintertomater, hvor suppen bliver mere bleg, men stadig smager af “sol”.
Intet er så godt som suppe her om vinteren. Jeg laver gerne en portion suppe til frokost i stedet for rugbrød, for jeg elsker varm mad, og det er nemt og hurtigt at tilberede eller lave på forhånd, så jeg blot skal opvarme suppen. Plus jeg får grøntsager og sparer på kulhydraterne.
Denne hjemmelavede tomatsuppe er hurtig at lave, har en dejlig cremet smag og så er den sund. Når du laver den på “vintertomater”, som ofte er lidt blege i det, bliver smagen ikke helt så intens og farven lidt lysere. Men du kan stadig smage solen.

Opskrift på sund tomatsuppe til 2 personer
- 10 modne tomater
- 4 – 5 løg
- 3 – 4 fed hvidløg
- olivenolie
- 1,2 l vand
- 1 bouillonterning
- oregano (tørret eller frisk alt efter, hvad du har)
- 3 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
Skræld løgene og hvidløgene og hak dem i grove stykker. Vask tomaterne og skær dem i store stykker.
Svits løg og hvidløg et par minutter i olivenolien til de er gyldne og hæld derefter tomaterne ved. Lad simre ved lav varme et minut eller to. Hæld derefter vand, bouillonterning og krydderier ved og kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter.
Hæld suppen i en blender og blend den i 30 sekunder. Hæld tilbage i gryden og varm op og server den dampende varm med cremfraiche og fx rugbrødsknækbrød. Pynt med friske krydderurter.
God fornøjelse med din tomatsuppe!
2 comments
Nu fik du da lige givet mig en god idé til menuen på min hjemmearbejdsdag.
Lavede en lækker variation, hvor jeg erstattede 4 løg med 250 g champigning og ½ chili – uha det blev også godt 🙂
Hej Lone
Det lyder sørme også lækkert – dejligt med variationer og tak fordi du deler. Jeg kunne godt forestille mig, at chilien var god i tomatsuppen!
Mange hilsner Trine