Lav din egen hjemmelavede hvidløgsost med masser af smag og med den helt rigtige konsistens – som den, du køber hos ostemanden. Den hjemmerørte ost er utrolig nem at lave selv, og har du først lavet den én gang, bliver du ved.
En hjemmerørt cremeost
Hvidløgsost hører til blandt favoritterne på ostebordet, når jeg holder kreahygge for mine veninder eller når der bare skal hygges med tapas og små lækre retter.
Man kan købe hvidløgsosten hos ostemanden, men hvidløgsosten er faktisk rigtig nem selv at lave. Og så smager den altså bare noget bedre end den færdiglavede fra supermarkedet. Det tager mig ca. 5-10 minutter at røre den sammen, og så holder den en lille uges tid i køleskabet. Men vores er spist længe inden.
Glæden ved hjemmelavet
At lave sin egen hvidløgsost derhjemme er en oplevelse, der går ud over det kulinariske. Det er ikke kun resultatet – en cremet, luftig og velsmagende ostedelikatesse, der smager skønt – men hele processen i sig selv. Fra de skarpe hvidløgsfed til den glatte blanding af flødeost, flødeskum og creme fraiche er hvert skridt en hyldest til den gode smagsoplevelse.
Hvidløgsosten smager fremragende på hjemmebagt brød og er i øvrigt genial på rugbrødsknækbrød. Du kan også bruge den som dip til grønt, chips eller tortillabrød. Og er du vild med hjemmerørt ost, så prøv endelig også min lakseost (den, som man bl.a. kommer på bagels) og min helt særlige lakridsost.
Se alle opskrifter på hjemmerørt smør og ost

Opskrift på hvidløgsost
Neden for finder du opskriften på den nemme ost med hvidløg. Du kan lave den lige så stærk, som du ønsker dig den og altså komme mere eller mindre hvidløg i. Smag dig frem – hvidløg smager ofte af mere, end man lige regner med og særligt, når osten får lov at stå. Smagen vil således udvikle sig og blive kraftigere henover et par dage.
Du kan også vælge at inkludere friske urter som persille eller purløg for at give osten en friskhed og aroma, der er ud over det sædvanlige.
Husk at bage et godt hjemmebagt brød til din hvidløgsost. Her er et par udvalgte opskrifter til inspiration:
Grydebrød med rødbeder og oregano
Se alle opskrifter på hjemmebagt brød

Hvidløgsost
Ingredienser
- 100 g flødeost (fx Philadelphia)
- ca. 75 g cremefraiche
- 3 fed hvidløg
- havsalt
- 1 dl flødeskum
Sådan gør du
- Start med at røre flødeosten godt rundt i en lille skål, så den mister noget af fastheden og i stedet bliver lidt mere cremet. Tilsæt derefter cremefraichen skefuld for skefuld, indtil du synes konsistensen er lækker. Pas på den ikke bliver for tynd.
- Pres hvidløgsfeddene ned i ostemassen og rør godt rundt. Tilsæt også en lille smule havsalt.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den i hvidløgsosten til konsistensen er let, luftig og lækker.
Noter
