Lette retter

Hvidløgsost – så let er det at lave den selv

Hjemmerørt hvidløgsost

Hvidløgsost hører til blandt favoritterne på ostebordet, når jeg holder krea-aften for den lille lukkede klub, Flittige hænder (en strikke-/sy-klub, som har eksisteret de sidste 15 år, og hvor der bliver spist lige så meget ost, drukket rødvin og grinet, som der bliver produceret kreating – megahyggeligt!).

Man kan købe den hos ostemanden, men hvidløgsosten er faktisk rigtig nem selv at lave. Og så smager den altså bare noget bedre end den færdiglavede fra supermarkedet. Det tager mig ca. 5 – 10 at røre den sammen, og så holder den en lille uges tid i køleskabet. Men vores er spist længe inden.

Hvidløgsosten smager fremragende på hjemmebagt brød og er i øvrigt genial på rugbrødsknækbrød. Du kan også bruge den som dip til grønt, chips eller tortillabrød.

Osten laver jeg altid på slum, men her får du nogle cirka-mål. Prøv dig frem og fornem, hvilken konsistens du godt kan lide.

Hvidløgsost med ægte hvidløg

Sådan rører du hvidløgsost

  • 100 g flødeost (jeg bruger en Philadelphia-ost)
  • 50 – 100 g cremefraiche (prøv dig frem)
  • 3 fed hvidløg
  • havsalt
  • ca. 1 dl flødeskum

Starte med at røre flødeosten godt rundt i en lille skål, så den mister noget af fastheden og i stedet bliver lidt mere cremet. Tilsæt derefter creme fraichen skefuld for skefuld, indtil du synes konsistensen er lækker. Pas på den ikke bliver for tynd.

Skræl og pres hvidløgsfeddene ned i ostemassen og rør godt rundt. tilsæt også en lille smule havsalt.

Pisk fløden til flødeskum og vend den let i hvidløgsosten til konsistensen er let, luftig og lækker.

God fornøjelse! Hvis du finder glæde i opskriften på hvidløgsost, så den den gerne med dine venner 🙂

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar