Der er intet som en hjemmerørt ost for en ostespiser som jeg. Jeg kunne leve af ost, og en cremet lakseost er blandt mine favoritter, fordi den har en lækker, blød konsistens og rummer en masse smag. Jeg kan godt lide oste, som er en smule saltede ,og det er denne lakseost netop.
Lakseosten er utrolig nem at lave, og den passer rigtig godt på brunchbordet eller ostebordet. Du kan også bruge den i en forrest sammen med salat eller grøntsager som fx avokado og ramsløg.
Opskrift på hjemmerørt cremet lakseost
- ca. 75 – 100 g røget laks
- 1/2 bøtte flødeost, fx Philadelphia
- 1/2 dl skyr
- 1/2 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- evt. friskhakket dild eller en anden krydderurt
Skær laksen i mindre stykker og rør den i flødeosten, så osten bliver blød og cremet.
Rør skyren i.
Pisk fløden og vend den langsomt i.
Krydr med salt, peber og evt. dild.
Spis osten på hjemmelavede knækbrød eller et godt hjemmebagt brød. God fornøjelse!