Det lyder lidt mærkeligt, men det smager faktisk rigtig, rigtig godt: Lakridsost. Lakridsen giver osten sådan en lidt sødlig smag og i det hele taget SMAG.
Lakridsosten er skøn på søndagsmorgenbordet eller på ostebordet, men kan også bruges som dip.
Men det bedste er, at du kan røre den selv, og en hjemmerørt lakridsost får sin helt egen konsistens og smag.
Opskrift på hjemmerørt lakridsost
- 1/2 bæger flødeost (fx Philadelphia)
- Rå lakridspulver
- lidt salt
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 dl flødeskum
Pisk lidt flødeskum, du skal bruge ca. en dl færdigpisket flødeskum og altså ikke en dl fløde.
Hæld flødeosten i en skål og rør den igennem med en ske, så den bliver lind. Tilsæt rå lakridspulver, ca. 2 – 3 skefulde og rør det ind i flødeosten. Smag på det og vurder, om smagen er intens nok. Tilsæt lidt salt efter smag. Husk, at osten og dermed smagen bliver fortyndet med creme fraiche og flødeskum.
Rør derefter creme fraiche i lidt efter lidt, pas på osten ikke bliver for tynd.
Tilsidst vender du flødeskummen i, indtil du synes lakridsosten har den helt rigtige konsistens.
God fornøjelse!