Gærbrød

Gulrerodsbrud

GulerodsbrudDisse gulerodsbrud er lækre, lette og luftige og nemme at bage. De smager virkelig skønt og er både fedtfattige og forholdsvis sunde. Vi har bagt dem i årevis og er helt vilde med dem. 

Variation i bagværket

For os er det vigtigt med variation og afveksling i maden – og også i bagværket, så man ikke bliver træt af det, man spiser. Her i slutningen af januar, hvor man stadig er ved at komme sig over al julens mad, og hvor der endnu ikke er kommet nye grøntsager, kartoflerne er gamle og melede, og hvor man bare længes efter noget andet end rodfrugter og kål – ja, her er det endnu vigtigere med opfindsomhed og afveksling.

Det er måske her, man skal gå allermest op i at være kreativ med maden og bruge tid på at lave noget nyt og spændende.

Disse lækre og luftige gulerodsbrud er forholdsvis hurtige at lave og kræver ikke de store bagekundskaber. De kan bruges til morgenbordet søndag morgen, som madpakkebrød eller blot som gode boller at have på lager, når man kommer træt hjem fra arbejde om eftermiddagen og lige trænger til en god ostemad.

Gulerodsbrud

Opskrift på gulerodsbrud (ca. 24 stk)

  • 100 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • ca. 900 g hvedemel
  • 200 g reven gulerod
  • 100 g solsikkekerner
  • 2 æg

Rør gæren ud i vat lunkne vand – gerne på en røremaskine.

Tilsæt salt, sukker og æg, og derefter hvedemel lidt ad gangen. Rør til dejen er jævn og glat, men stadig klistret.

I en anden skål rører du revet gulerod, solsikkekerner og æg sammen. Rør blandingen i dejen, så gulerødder og kerner bliver godt fordelt. Dejen skal være klistret.

Lad dejen hæve i skålen i ca. 15 minutter.

Sæt boller på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer, som du dypper i koldt vand. Der kan være ca. 6 boller på en plade, og du bestemmer selv, om det skal være store eller små boller.

Lad bollerne hæve i 1/2 time.

Bag gulerodsbrudene ved 225 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

God fornøjelse!

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar