Gærbrød

Sunde nemme boller

Sunde boller med fuldkornNogle gange mangler vi bare ét eller andet, vi kan sende med børnene i skole som eftermiddagsmad. Og det er altid kl. 17.30, vi kommer i tanker om det, så vi ikke kan nå at handle.

Disse sunde boller er utroligt nemme og hurtige at bage. En time fra du finder ingredienserne frem, til bollerne ligger og damper af på bageristen. Og så er de endda sunde. Og de smager godt. Lyder det ikke tiltrækkende?

De eneste kerner i bollerne er hørfrø, som man ikke rigtigt kan bide i, og derfor spiser alle vores børn disse sunde boller, noget vi ellers godt kan have lidt udfordringer med. Bollerne får en sprød skorpe ved bagningen og har et godt knas, når de er nybagte eller genopvarmede. Til gengæld er de bløde og svampede, når de er kolde – hvis man passer på med ikke at bruge for meget mel.

Boller med fuldkorn

Opskrift på sunde nemme boller (ca. 25 stk.)

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 æg
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 1 spsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 3 dl fuldkornshvedemel
  • 3 dl groft rugmel
  • 3 dl sigtemel
  • 2 – dl hvedemel

Rør gæren ud i vandet, tilsæt æg, olie og salt. Rør derefter kerner, gryn og mel i i samme rækkefølge, som de er listet ovenfor. Hold lidt igen med hvedemelet, så du er sikker på, at dejen ikke bliver for tør. Dejen skal være klistret, men ikke flydende.

Ælt dejen i 5 minutter på røremaskinen og sæt derefter bollerne på to bageplader med en ske.

Lad bollerne hæve i 1/2 time.

Bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Voilà – sunde nemme boller på en time!

Sunde boller til vinterhygge

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar