Vafler & pandekager

Pop overs

Pop oversPop overs er en mellemting mellem vandbakkelser og pandekager. De er supernemme at lave og smager virkelig skønt – både til sødt og salt.

“Vandpandekager”

Vores børn kalder disse pop overs for vandpandekager – en sammentrækning af vandbakkelser og pandekager. Det er en amerikansk specialitet, som egentlig stammer fra Boston, og som minder utroligt meget om vandbakkelser, men som er utroligt meget nemmere at lave.

Det tager ca. 5 minutter fra du går i gang, til “vandpandekagerne” er sat i ovnen.

Pop overs er et rigtig godt alternativ til pandekager, vafler og lignende – især hvis du er lidt i tidsnød og ikke har hverken tiden eller overskuddet til at stå og vende pandekager på en pande i lang tid.

Vandbakkelsesbollerne er lette og luftige med en sprød overflade. Du kan spise dem med marmelade og sødt til, men du kan også spise dem med smør og ost. Begge dele smager dejligt. Vi serverer dem som regel som eftermiddagskaffe, men de er også supergode og sjove på et brunchbord.

Pop overs er en mellemting mellem vandbakkelser og pandekagerHjemmelavede pop overs

Opskrift på pop overs (ca. 15 stk.)

  • 4 æg
  • 3,5 dl mælk – gerne sødmælk
  • 1/2 tsk fint salt
  • 200 g mel
  • 3 spsk smeltet smør
  • smør eller sprayfedt til formen

Læg de hele æg i skaller i en skål og fyld op med varmt vand fra hanen. Lad dem stå og blive varme i 5-10 minutter alt efter, om du har taget dem fra køleskabet eller køkkenbordet.

Tænd ovnen på 250 grader.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen med mælken med en håndmikser eller et godt piskeris.

Tilsæt mel og salt og pisk det godt i æggeblandingen, så der ikke er klumper. Hæld til sidst det smeltede smør i og pisk videre i et minuts tid.

Hæld dejen i en smurt bageform til muffins eller små ildfaste forme. Fyld kun ca. 3/4 op, da pop overs hæver meget op under bagningen.

Sæt formene på en rist eller bageplade nederst i ovnen og skru ned for varmen til 175 grader, når bollerne begynder at tage farve efter ca. 10-15 minutter.

Bag derefter bollerne i ca. 15-20 minutter.

Vip bollerne ud af formen.

Pop overs skal helst serveres friskbagte og lune – spis dem alle med det samme, for det er der, de smager bedst!

God fornøjelse!

Pop overs med syltetøj

Forrige indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar