Desserter, Vafler & pandekager

Bananpandekager med karamelliserede bananer

Bananpandekager med karamelliserede bananerLuftige, bløde bananpandekager med karamelliserede bananer og chokolade, som er perfekte til brunchbordet eller søndagsmorgenmaden. Her er der virkelig tale om lækkerier, der kan smelte ethvert pandekagehjerte.

Masser af bananer

Har du en stak bananer liggende kan du lave børnenes drømmemorgenmad: Bananpandekager med karamelliserede bananer og chokoladestykker. Pandekagerne er dejligt smagfulde, meget luftige og utroligt nemme at lave. De karamelliserede bananer udgør prikken over i’et og hæver retten op over det sædvanlige.

Til pandekagerne kan du sagtens anvende meget modne bananer, som du næsten er på nippet til at smide ud. Er de meget modne, kan du endda undlade sukker i dejen, da bananerne søder dejen i sig selv.

Til de karamelliserede bananer er det bedst at anvende bananer, der ikke er alt for overmodne, da bananerne så nemt koger ud og bliver til mos i stedet – og det er ikke meningen.

Lækre bananpandekagerPandekager med bananer

Opskrift på bananpandekager med karamelliserede bananer

Pandekagedej:

  • 375 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 toptsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 4 mediumstørrelse meget modne bananer
  • 5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 dl rapsolie

Karamelliserede bananer:

  • to bananer, som ikke er alt for modne
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk brun farin

Vend mel, sukker, bagepulver og salt sammen og stil til side.

I en anden skål moser du bananerne med en gaffel. Derefter tilsætter du æggene og hælder mælk og olie i.

Pisk de tørre ingredienser i de våde ingredienser – og pisk kun, indtil dejen har samlet sig.

Lad pandekagedejen hvile i 5-10 minutter.

Varm en stor pande op på medium varme og hæld pandekagedejen på i store klatter på ca. 8-10 cm i diameter. Bag dem, indtil der begynder at komme små bobler i overfladen af pandekagerne, vend dem og bag dem i yderligere et par minutter. Gentag, til du har bagt alle pandekagerne.

Karamelliserede bananer: Skær bananerne i skiver, der ikke er alt for tynde.

Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt bananerne og derefter brun farin.

Vend bananerne rundt, indtil siruppen er gylden og lækker, ca. 3-4 minutter, og tag derefter gryden af varmen. Hold øje med, at bananerne ikke koger helt ud.

Server bananpandekagerne varme overhældt med karamelliserede bananer og chokoladestykker.

God fornøjelse!

Luftige hjemmebagte bananpandekagerBananpandekager med karamelliserede bananer

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar