Denne opskrift på bananchokoladekage er af den sundere slags. Den indeholder kun det fedt, der er i bananerne, og så er noget af hvedemelet erstattet af rugmel. Det gør faktisk også kagen lidt mindre sød, så hvis du er til knap så søde kager, er denne chokoladekage lige noget for dig.
Det bedste er, at man ikke kan smage det. Kagen er simpelthen så svampet, blød og velsmagende, at det er en ren fornøjelse.
Og selv om jeg ikke vil gå så vidt som at kalde det en sund kage, så synes jeg alligevel, at det er dejligt at kunne spise et lækkert stykke kage med lidt mindre dårlig samvittighed.
Sandheden er dog, at vi ikke bager kagen, fordi den er sund, men simpelthen fordi den smager godt. Børnene elsker den.
Bananchokoladekagen er derfor et godt alternativ til den almindelige chokoladekage, når børnene fx skal have kage med i børnehaven eller i skolen i forbindelse med fødselsdag eller kageordning.
Den er et sikkert (og lidt sundere) hit.
Opskrift på bananchokoladekage med rugmel
- 200 g sukker
- 150 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 150 g rugmel
- 30 g cacao
- 1 spsk natron
- 1 spsk bagepulver
- 1 spsk vaniljesukker
- 2 store modne bananer
- 2 1/2 dl kærnemælk
Glasur
- 200 g flormelis
- 2 spsk cacao
- ca. 2 spsk kogt vand
Pisk sukker og brun farin med æggene.
Bland mel, rugmel, cacao, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
Mos bananerne så fint som muligt med en gaffel i en skål og mos dem tilsidst sammen med kærnemælken.
Bland mel og de andre tørre ingredienser i skiftevis med banan-kærnemælksmosen og rør godt.
Hæld kagedejen op i en bradepande foret med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle af og lav glasur af flormelis, cacao og kogt vand.
Pynt kagen med hvad du har, fx ristet kokos eller som her på billedet: revet hvid chokolade og tørrede morgenfrueblomster og kornblomster.