Skærekager

Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokoladeNogle steder spiser man bananbrød med chokolade til morgenmad – det er måske en smule voldsomt for os danskere, som foretrækker en lidt sundere morgenmad, men det ændrer ikke på, at banana bread smager fantastisk morgen, middag og aften.

Banana bread

Selv om vi ikke ville vælge at spise det lækre bananbrød til morgenmad, så er brødet et virkelig skønt sødt indslag på et brunchbord eller som den søde del af søndagsmorgenmaden. Vi spiser dog oftest bananbrødet til eftermiddagskaffe i weekenden og laver det typisk, når vi har en stak bananer liggende, som lige er ved at være modne nok, og som vi ikke kan nænne at smide ud.

Brødet er hurtigt rørt sammen, og så skal man blot vente på, at det kommer ud af ovnen. For os er chokoladen en væsentlig del af brødet, som der ikke må spares på. Som regel bruger vi bare det, vi har: Nogle gange mørk chokolade, nogle gange lys, og nogle gange en god blanding.

Det lækreste hjemmebagte bananbrød

Opskrift på bananbrød med chokolade

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 3 meget modne bananer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mørk og/eller lys chokolade

Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter æggene, som du har pisket let sammen forinden.

Mos bananerne med en gaffel, så mosen nærmest kommer til at ligne æblegrød, og kom vaniljesukker i mosen. Bland bananmosen i dejen.

Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen.

Hak chokoladen groft og vend 3/4 af den i dejen, mens du gemmer resten til at komme ovenpå dejen, når den er hældt i formen.

Kom dejen i en smurt brødform og drys med det sidste hakkede chokolade.

Bag bananbrødet ved 180 grader i ovnen i ca. 55-60 minutter.

Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist i ca. 10 minutter, før du skærer det i skiver og serverer det.

God fornøjelse!

Hjemmebagt bananbrødBanana bread

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar