Menu
Skærekager

Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade

Bag det lækreste svampede bananbrød med masser af chokoladestykker i. Brødet kan spises som kage eller serveres til en brunch. Det holder sig lækkert i flere dage, men smager nu allerbedst nybagt og lunt fra ovnen.

Banana bread

Nogle steder spiser man bananbrød med chokolade til morgenmad – det er måske en smule voldsomt for os danskere, som foretrækker en lidt sundere morgenmad, men det ændrer ikke på, at banana bread, som det hedder på amerikansk, smager fantastisk morgen, middag og aften.

Bananbrødet har i øvrigt en lang historie i USA, hvor man begyndte at bage det allerede i slutningen af 1800-tallet. Senere fik brødet sin store udbredelse under depressionen, hvor man sørgede for at bruge sine overmodne bananer fornuftigt. Samtidigt blev det almindeligt at bruge bagepulver til bagværk.

Historikere mener, at brødets store udbredelse med al sandsynlighed skyldes en kombination af fattigdom og fødevaremangel på den ene side og markedsføringen af bagepulver på den anden side. Du kan læse mere om bananbrødets historie her på Wikipedia.

Det lækreste hjemmebagte bananbrød

Opskrift på bananbrød med chokolade

Neden for finder du opskriften på det nemme brød med banan og chokolade. Brødet er hurtigt rørt sammen, og så skal man blot vente på, at det kommer ud af ovnen. For os er chokoladen en væsentlig del af brødet, som der ikke må spares på. Som regel bruger vi bare det, vi har: Nogle gange mørk chokolade, nogle gange lys, og nogle gange en god blanding.

Er du vild med kage og andre gode sager med bananer, så kan det være, at du også kan finde inspiration i disse udvalgte opskrifter med bananer:


Bananpandekager med karamelliserede bananer

Bananmuffins med chokoladecreme

Banankage

Bananchokoladekage med rugmel


Se alle opskrifter på skærekager

Hjemmebagt bananbrød
Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade

Bag det lækreste svampede bananbrød med masser af chokoladestykker i. Brødet kan spises som kage eller serveres til en brunch. Det holder sig lækkert i flere dage, men smager allerbedst nybagt og lunt.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Kage
Køkken Amerikansk
Antal 6 personer

Equipment

  • Brødform

Ingredienser
  

  • 125 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 3 meget modne bananer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk fint salt
  • 150 g mørk eller lys chokolade – eller en blanding

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter æggene, som du har pisket let sammen forinden.
  • Mos bananerne med en gaffel, så mosen nærmest kommer til at ligne æblegrød, og kom vaniljesukker i mosen. Bland bananmosen i dejen.
  • Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen.
  • Hak chokoladen groft og vend 3/4 af den i dejen, mens du gemmer resten til at komme ovenpå dejen, når den er hældt i formen.
  • Kom dejen i en smurt brødform og drys med det sidste hakkede chokolade.
  • Bag bananbrødet ved 180 grader varmluft i ca. 55-60 minutter.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist i ca. 10 minutter, før du skærer det i skiver og serverer det.
Keyword Hygge
Banana bread

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar