Kager

Banankage

Banankage med hvid chokoladeEn banankage skal være svampet, blød og lækker, og så skal den smage af noget. Denne banankage med hvid chokolade opfylder alle drømme om den perfekte kage til kaffen.

Yndlingskagen

Jeg tror, at banankage er en yndlingkage for mange mennesker. Her hos os bliver kagen revet væk, når den bliver bagt – som regel inden den overhovedet er blevet kold.

Kagen er virkelig nem at bage og er sådan en kage, du lynhurtigt lige kan smække sammen, når du opdager, at du har et par bananer liggende, som er ved at blive overmodne og derfor trænger til at blive brugt. Og hellere kage end madspild, ikke?

Banankagen er er lidt en luksusudgave med hvid chokolade, som bare smager godt i denne kage. Der er både chokolade i selve dejen og som pynt på toppen, når den kommer ud af ovnen. Det er ren lykke!

Banankage med hvis chokolade

Opskrift på banankage med hvid chokolade

  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 lillebitte nip fint salt
  • 2 bananer, som tilsammen skal veje ca. 300 g (uden skræl)
  • 150 g smør
  • 50 g hvid chokolade

Pynt:

  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g lys chokolade
  • evt. tørrede blomsterblade – jeg har her brugt lilla storkenæb

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en røreskål.

Bland mel, salt og bagepulver sammen i en anden skål.Sigt det i æggemassen og rør det let sammen, endelig ikke for meget.

Hæld det smeltede smør i dejen og rør let.

Hak chokoladen og mos bananerne. Vend begge dele i dejen som det sidste.

Smør en springform med smør eller sprayfedt, og hæld dejen i.

Bag banankagen ved 180 grader i ca. 50-60 minutter.

Hak chokoladen til pynt og drys den hvide chokolade på toppen af kagen, mens den afkøler i springformen.

Når chokoladen er smeltet, løsner du kagen af springformen, smører chokoladen ud med en kniv og drysser den hakkede lyse chokolade på. Pynt med blomsterblade og server med det samme.

Banankagen smager allerbedst, når den er lun og nybagt.

Nyd den!

Banankage med hvid chokolade

Banankage med hvid chokolade

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar