En banankage skal være svampet, blød og lækker, og så skal den smage af noget. Denne banankage med hvid chokolade opfylder alle drømme om den perfekte kage til kaffen.
Yndlingskagen med banan
Jeg tror, at banankage er en yndlingskage for mange mennesker. Her hos os bliver kagen revet væk, når den bliver bagt – som regel inden, den overhovedet er blevet kold.
Kagen er virkelig nem at bage og er sådan en kage, du lynhurtigt lige kan smække sammen, når du opdager, at du har et par bananer liggende, som er ved at blive overmodne og derfor trænger til at blive brugt. Og hellere kage end madspild, ikke?
Det er også en kage, som er nem for børn at bage selv. Den er forholdsvis enkel at røre sammen, og succesraten er høj, for der er faktisk ikke meget, der kan gå galt. Det er nok en af de kager, som mine børn selv har bagt allerflest gange.
Banankagen er lidt en luksusudgave med hvid chokolade, som altså smager virkelig godt i denne kage. Der er både chokolade i selve dejen og som pynt på toppen, når den kommer ud af ovnen. Det er ren lykke! Har du ikke hvis chokolade på lager, kan du altid skifte ud med, hvad du har – om det mørk eller lys eller med karamelsmag.
Opskrift på banankage med hvid chokolade
Neden for finder du den nemme opskrift på banankagen. Kagen smager allerbedst, når den er lun og nybagt, men kan sagtens holde sig svampet et par dage. Den smager også rigtig godt køleskabskold med spørg chokolade med knæk på toppen.
Hvis du er vild med kage med banan, så vil jeg anbefale dig også at tjekke disse lækre opskrifter ud:
Bananpandekager med karamelliserede bananer
Bananmuffins med chokoladecreme
Havregrynspandekager med banan
Banankage
Equipment
- 1 Springform 23-24 cm
Ingredienser
- 4 æg
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids fint salt
- 150 g smør
- 2-3 modne bananer, som tilsammen skal veje ca. 300 g
- 50 g hvid chokolade
Chokoladetopping og pynt
- 50 g hvid chokolade
- 50 g lys chokolade
- evt. tørrede blomsterblade – her har jeg brugt tørrede storkenæb
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en røreskål.
- Bland mel, salt og bagepulver sammen i en anden skål. Sigt det i æggemassen og rør det let sammen – endelig ikke for meget.
- Hæld det smeltede smør i dejen og rør let.
- Hak den hvide chokolade og mos bananerne. Vend begge dele i dejen som det sidste.
- Smør en springform med smør eller sprayfedt, og hæld dejen i.
- Bag banankagen ved 180 grader varmluft i ca. 50-60 minutter.
Chokoladetopping og pynt
- Hak chokoladen til pynt og drys den hvide chokolade på toppen af kagen, mens den afkøler i springformen.
- Når chokoladen er smeltet, løsner du kagen af springformen, smører chokoladen ud med en kniv og drysser den hakkede lyse chokolade på. Pynt med blomsterblade og server med det samme.