Disse rustikke sild i en skøn sennepslage har en dejlig sur-sød smag, som smager fantastisk. Sildene er nemme at lave af marinerede sild og bliver bedre jo længere tid, de får lov at trække.
Lækre sild
Disse rustikke sild i sennepslage ville jeg til enhver tid bytte ud med de almindelige hvide eller røde sild på julebordet. Det er ganske almindelige marinerede sild, som vi har kogt en lage til sammen med nogle grøntsager. Lagen har en dejlig sur-sød smag med en snert af sennep, hvilket går eminent sammen med dilden på toppen.
Lagen er utrolig nem at lave, og allerede efter et par timer kan du spise sildene, som hurtigt tager smag. Men de er selvfølgelig bedst dagen efter og de følgende dage. Jo længere tid, sildene får lov at trække, jo bedre og mere kraftfuld vil smagen være.
Snaps til silden
Frokostsild skal selvfølgelig serveres med en god snaps til. Du kan købe dig til en, men du kan også lave den selv. Det er både sjovt og hyggeligt at lave sin egen kryddersnaps, og så er det altså en stor fornøjelse at kunne servere for sine gæster.
Laver du sildene til en julefrokost, er det jo helt oplagt at lave en god julesnaps til. Eller bare en kryddersnaps, som er lidt julet i smag og udseende. Det kunne fx være en havtornsnaps med appelsin og vanilje, en tranebærsnaps eller en granatæblesnaps med vanilje.
Serverer du sildene til påske, er det både nemt og hurtigt at lave en dildsnaps. Om sommeren smager sildene henrivende med en hyldeblomstsnaps med citron til.
Se alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps
Opskrift på rustikke sild i sennepslage
Selv om sildene i sennepslagen her er lavet som sild til julefrokostbordet, kan du sagtens lave sildene året rundt. De smager lige så skønt til påske eller på en sommerdag, hvor frokosten nydes i skyggen – og gerne med masser af frisk dild på toppen.
Får du lyst til at lave flere hjemmelavede sild, så tjek endelig mine mange andre opskrifter på gode frokostsild. Her er et lille udpluk, men der er mange flere. Og de fleste passer både til julefrokosten, påskefrokosten eller lørdagsfrokosten:
Se alle opskrifter på frokostsild
Rustikke sild i sennepslage
Equipment
- 1 patentglas
Ingredienser
- 1 glas hvide marinerede sild (ca. 3-4 hele sild)
- 2 rødløg
- 2 gulerødder
- 1/2 dl rapsolie
- 1/2 dl æblecidereddike
- 1/2 dl vand
- 1/2 dl rørsukker
- 2-3 laurbærblade
- 10 hele peberkorn
- 6 hele enebær
- 1 stor spsk grov sennep
- frisk dild
Sådan gør du
- Pil rødløgene og snit dem i både, og skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
- Hæld løg og gulerødder i en gryde sammen med olie, eddike, rørsukker, vand og krydderier. Dilden skal først bruges til sidst.
- Kog lagen op og lad den simre et par minutter. Tag derefter gryden af varmen, og lad lagen køle af.
- Snit sildefiletterne i mundrette stykker og læg dem i et henkogningsglas. Hæld lagen over, når den er kølet af og klip lidt dild ned oveni. Luk glasset tæt og stil det på køl i mindst et par timer.
- Server de rustikke sild i sennepslage til et godt stykke rugbrød, evt. smurt med fedt, og pynt med frisk dild på toppen.