Fisk og skaldyr

Rustikke sild i sennepslage

Rustikke sild i sennepslage

Disse rustikke sild i en skøn sennepslage ville jeg til enhver tid bytte ud med de almindelige hvide eller røde sild på julebordet. Det er ganske almindelige marinerede sild, som vi har kogt en lage til sammen med nogle grøntsager. Lagen har en dejlig sur-sød smag med en snert af sennep, hvilket går eminent sammen med dilden på toppen.

Lagen er utrolig nem at lave, og allerede efter et par timer kan du spise sildene, som hurtigt tager smag. Men de er selvfølgelig bedst dagen efter og de følgende dage.

Selm om den her er lavet som en sild til julefrokostbordet, kan du sagtens lave den hele året, og den smager fortrinligt i skyggen til frokost en dejlig dansk sommerdag – med masser af frisk, hjemmedyrket dild på toppen.

Rustikke sild i sennepslage

Sådan laver du rustikke sild i sennepslage

  • et glas hvide marinerede sild (ca. 3 – 4 hele sild)
  • 2 mindre rødløg
  • 2 gulerødder
  • 1/2 dl. rapsolie
  • 1/2 dl. æblecidereddike
  • 1/2 dl. rørsukker
  • 1/2 dl vand
  • 2 – 3 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 6 enebær
  • en stor spsk. grov sennep
  • frisk dild

Pil rødløgene og snit dem i både, og skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hæld løg og gulerødder i en gryde sammen med olie, eddike, rørsukker , vand og krydderier. Dilden skal først bruges til sidst.

Kog lagen op og lad den simre et par minutter. Tag derefter gryden af varmen, og lad lagen køle af.

Snit sildefiletterne i mundrette stykker og læg dem i et henkogningsglas. Hæld lagen og, når den er kølet af og klip lidt dild ned oveni. Luk glasset tæt og stil det på køl i mindst et par timer.

Spis de rustikke sild i sennepslage på et godt stykke rugbrød, evt. smurt med fedt, og pynt med frisk dild på toppen. Og drik gerne en snaps til 🙂

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar