Jul

Anderillette

Hjemmelavet anderilletteNår vi er samlet til juleaften, er vi altid mange, og der bliver lavet masser af mad. I år havde vi to ænder, en kalkun, en flæskesteg og et stort farsbrød. Det giver naturligvis også en del rester. Bl.a. er der ca. en halv and i overskud, og det er kun godt, for så er der til en lækker anderillette til julefrokosten.

Rillette smager helt fantastisk og behøves ikke at være så svært, som nogle gør det til. Jeg har gjort det på den absolut nemmeste måde, man næsten kan. Målene er ikke så vigtige. I opskriften her får du cirkamål. Det vigtigste er, at du bruger det and, du har tilbage.

Hjemmelavet anderillette

Opskrift på anderillette:

  • ca 1/2 and (stegt)
  • andefedt
  • 13 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • ca. 1 dl andebouillon eller vand
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod

Anden pilles fri for ben, brusk og skind, lægges i en gryde og dækkes med ca. halvt med fedt. Spæd med bouillon eller vand, til kødet lige er dækket.

Peber, laurbær og småtern af gulerod og persillerod tilsættes, og det hele koges i ca 1,5 time ved svag varme, til vandet er kogt væk. Fjern peber og laurbær (her er det en god idé, at du har talt peberen og ikke bare har drysset i).

Kør det hele i røremaskinen, til det er helt trævlet, lidt “postejagtigt”. Pres derefter det våde kød i en form eller en skål og stil på køl.

Anderilletten kan enten være på køl, til den har “sat” sig eller serveres lun. Begge dele smager fantastisk. Server evt. med syltede rødløg og nødder.


Rilletten kan godt virke lidt grå og kedelig at se på, men døm ikke på udseendet – det smager som en drøm.

Denne rillette er ikke lavet, som man oprindeligt laver rillette. I stedet er denne her er lavet på en måde, så man udnytter alle rester og undgår madspild. God fornøjelse!

Anderillette smager himmelsk

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar