Jul

Cheesecake med risengrød, lakrids og kirsebær

cheesecake med lakrids og kirsebær

Denne ostekage kunne man faktisk kalde en ostekage à la ris à la mande, da den er lavet på resterne af den sødede risengrød til julens ris à la mande. Her er smagen af kirsebær dog kombineret med smagen af lakrids, og det fungerer rigtig godt sammen.

Det er en god måde at lave mere ris à la mande i juledagene, men på nye måder, så man ikke bliver træt af det, men alligevel får “spist sig mæt” i en dessert, som vi jo kun får en eller to gange om året. Og samtidig får brugt den sidste risengrød.

Sådan laver du cheesecake med risengrød, lakrids og kirsebær

Kiksebund:
  • 150 g fuldkornskiks (gerne Digestive)
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. rå lakridspulver
  • 100 g smør
Ostecreme:
  • 4 blade husblas
  • 200 g flødeost
  • ca. 1,5 – 2 dl sødet, kold risengrød (sødet med rørsukker og vanilje)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 – 3 spsk. rå lakridspulver
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 50 g flormelis
Pynt:
  • Lakridssirup
  • Amarena Toschi kirsebær og siruppen herfra
Bund

Smelt smørret i en gryde og bland de knuste kiks og rørsukkeret i. Fordel blandingen i små glas, assietter eller i en springform.

Ostecreme

Læg husblassen i bød i koldt vand i ca. 10 minutter. Rør i mellemtiden flødeosten sammen med risengrøden, æggeblommer, youhurt, vanilje og lakrids. Prøv dig frem med, hvor meget risengrød, der skal i – cremen må hverken være for kompakt eller synes for klumpet.

Træk nu husblassen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved. Smelt det i en skål over vandbad og lad det køle af. Pisk hviderne stive, mens du venter på, at husblassen køler af og bland flormelis i tilsidst, pisk videre i et par minutter.

Det er vigtigt, at du ikke rører varm husblas i blandingen, da husblassen derved får et kuldechok og danner klumper og trævler. Når husblassen er kølet godt af, tager du en spsk. af ostecremen og rører i husblassen, hvorefter du blander det hele i ostecremen. Jeg bruger en håndmixer og hælder husblassen i i en meget tynd stråle.

Vend nu forsigtigt æggehvidemassen i ostecremen og fordel den straks i skålene med kiks. Stil på køl.

Cheesecaken skal stå på køl i et par timer, før du serverer den, men du kan sagtens lade den stå til næste dag.

Server pyntet med lakridssirup, kirsebær og lidt kirsebærsirup. MUMS!

Cheesecake eller ostekage

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar