DIY

Blomsterdekoration til julebordet

Juledekoration med ting fra haven

I år havde jeg besluttet mig til, at pynten på julebordet skulle være en hjemmelavet blomsterdekoration med ting fra haven. Vejret har jo været mildt i år og med næsten ingen frost får nu, så der var stadig meget godt at finde i haven juleaftensdag.

Farverne skulle være julede. Jeg kan godt lide de lidt gammeldags, hyggelige julefarver som rødt og guld og grønt. De giver en varm og hyggelig stemning omkring bordet, og så passede de så godt til det gamle cremefarvede Royal Copenhagen-stel med guldkant, som jeg havde lånt af min mor i dagens anledning.

I haven fandt jeg en masse grønt som gran, vedbind, kristtjørn og buksbum. Jeg klippede også nogle smukke grene med blå-grønligt lav af min kejserbusk og nogle af de fine sarte lyserøde blomster, som busken blomstrer med lige nu. De skulle give dekorationen et et fint udtryk og en modvægt til al det grønne.

Derudover fandt jeg hyben fra roser, som havde en grønlig-orange dæmpet farve, og jeg syntes de var så smukke, at de skulle indgå i dekorationen.

Da jeg havde samlet det hele sammen, tog jeg nogle af mine tørrede hortensia og spraymalede dem guld.

Blomsterdekoration til julebordet

Det eneste, jeg havde købt til blomsterdekorationen, var et bundt røde roser, for det kunne jeg alligevel ikke finde i haven på denne årstid, selv om der stadig sidder rosenknopper hist og her på rosengrenene.

Til sidst arrangerede jeg det hele i en blok oasis, som jeg satte ned i en af min mormors gamle terriner, hvilket blev helt symbolsk, da vi i år skulle holde jul sammen med min mor, min moster og mine to kusiner, som alle savner hende.

Dette har jeg brugt til blomsterdekorationen til julebordet:

  • gran
  • grene med lav
  • grene fra en kejserbusk med lyserøde blomster
  • hyben fra roser
  • buksbum
  • vedbind
  • kristtjørn
  • tørret hortensia spraymalet guld
  • en gammel terrin
  • oasis

Dekoration med røde roser

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar