Menu
Pynt til bolig og have

DIY: Fold smukke origamijuletræer

Fold smukke origamijuletræer

Hjemmelavet julepynt er noget af det bedste, og disse smukke origamijuletræer er nemme at folde og pynter så smukt alle steder. At folde origami er virkelig meditativt, og man kan blive helt afhængig af at lave disse foldede papirjuletræer.

Foldede papirjuletræer

Disse søde juletræer er nemme at folde (og kan være en god afveksling til julestjerner), og så er de tilmed meget fine at pynte op med forskellige steder i hjemmet. Man kan folde dem i alle størrelser, alle papirkvaliteter og alle farver.

Ud over at folde juletræerne, hvilket man hurtigt får taget på, kan de selvfølgelig pyntes smukt. Dette er måske især en vigtig del, hvis der er børn med til at folde, og det kan være en god idé at have lim, glitter, sne, kugler, stjerne, pomponer og meget andet, som kan bruges som dekoration på træerne. Ihh, det er så hyggeligt at sidde med.

Origamijuletræer kan også bruges som gaver, fx som værtindegave, til pakkeleg eller bare som en hyggelig lille nissegave til en god veninde eller en kær bedstemor. Alle sætter pris på hjemmelavede gaver, og det er dejligt at modtage noget, som en anden har lavet specielt til én.

Fold dine egne papirjuletræer

Sådan folder du origamijuletræer

Her kan du visuelt se, hvordan du folder juletræet med tilhørende beskrivelser. Du kan også printe beskrivelsen ud længere nede.

Origamijuletræ
Klip dit papir eller karton kvadratisk (hvis ikke det allerede er det). Fold det derefter halvt på hver led samt diagonalt på begge led.
Origamijuletræ - step 2
Fold papiret ud igen og læg det flat med en af spidserne nedad, så det ligner en ruder. Brug nu folderne i papiret til at folde de tre spidser ned til spidsen forneden, så de mødes der. Pres ned.
Origamijuletræ - step 3
Nu har papiret en diamantform.
Origamijuletræ - step 4
Fold de to øverste sider ind, så de mødes i midten.
Origamijuletræ - step 5
Vend papiret og gentag på den anden side. Nu har papiret en drageform.
Origamijuletræ - step 6
Fold papiret ud igen og fold det sammen igen, så folderne ligger skiftevis som på billedet – og dermed ligner et juletræ.
Origamijuletræ - step 7
Tag en saks og klip bunden af forneden, så “dragen” får en lige kant i bunden. Du kan folde bunden op, så den laver en fold/linje, du kan klippe efter.
Origamijuletræ - step 8
Gentag, indtil bunden er helt lige.
Origamijuletræ - step 9
Nu ser juletræet sådan ud.
Origamijuletræ - step 10
Fold juletræet sammen igen og læg det flat. Lav tre klip i hver side af træet – disse kommer til at udgøre træets grene.
Origamijuletræ - step 11
Begynd fra højre og fold nu papiret ned ved hver klippelinje, så du laver en lille trekant. Gentag ved de tre linjer hele vejen rundt om træet.
Origamijuletræ - step 12
Åben nu dit foldede origamijuletræ og lad det stå med helt udfoldet.

Origamijuletræer

Hjemmelavet julepynt er noget af det bedste, og disse smukke origamijuletræer er nemme at folde og pynter så smukt alle steder. At folde origami er virkelig meditativt og man kan blive helt afhængig af at lave disse foldede papirjuletræer.

Materials

 • Kvadratisk papir eller karton
 • saks

Sådan gør du

 • Klip dit papir eller karton kvadratisk (hvis ikke det allerede er det). Fold det derefter halvt på hver led samt diagonalt på begge led.
 • Fold papiret ud igen og læg det flat med en af spidserne nedad, så det ligner en ruder. Brug nu folderne i papiret til at folde de tre spidser ned til spidsen forneden, så de mødes der. Pres ned. Nu har papiret en diamantform.
 • Fold de to øverste sider ind, så de mødes i midten.
 • Vend papiret og gentag på den anden side. Nu har papiret en drageform.
 • Fold papiret ud igen og fold det sammen igen, så folderne ligger skiftevis som på billedet – og dermed ligner et juletræ.
 • Tag en saks og klip bunden af forneden, så “dragen” får en lige kant i bunden. Du kan folde bunden op, så den laver en fold/linje, du kan klippe efter. Gentag, indtil bunden er helt lige.
 • Fold juletræet sammen igen og læg det flat. Lav tre klip i hver side af træet – disse kommer til at udgøre træets grene.
 • Begynd fra højre og fold nu papiret ned ved hver klippelinje, så du laver en lille trekant. Gentag ved de tre linjer hele vejen rundt om træet.
 • Nu er juletræet foldet færdigt.
Foldede origami juletræer
Origamijuletræer

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar