Haven

Tør dine hortensia

Tørret hortensia

Vi har en hel masse hortensia i haven, som vi engang købte en hel kasse af til meget billige penge på et marked lige før lukketid. Nu har de vokset sig kæmpestore, og vi er utroligt glade for dem. De står et godt sted på østsiden af huset, hvor de har læ og formiddagssol.

Hvert år i efteråret, når vi ikke længere tilbringer så meget tid i haven, plejer jeg at gå ud med en kurv og klippe alle de smukke blomsterhoveder ef, som nu blomstrer i dæmpede efterårsfarver. Jeg lægger dem til tørre i en kurv, og så varer det ikke mange dage, før jeg har tørret hortensia.

Klip blomsterhovederne af dine hortensia

Jeg bruger dem i juledekorationer, i adventskransen og som pynt ved bloklys. Nogle lader jeg pynte helt naturligt, nogle sprayer jeg guld eller søv, og nogle giver jeg lidt glimmer. På den måde har jeg glæde af mine hortensia hele året. Og jeg må sige, at jeg særligt nyder de doucede og blandende farver, som blomsterhovederne får i efteråret.

Hortensia i dekorationer

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

 • Svar Tenna Bak 13. november 2017 kl. 16:25

  Kære Trine

  Vedrørende tørrede Hortensia; mister de ikke farven (bliver brune, red.), hvis man lægger blomsterhovederne til tørre i en kurv? Vil prøve – for første gang – at bruge tørrede Hortensia i juledekorationer.

  På forhånd tak for svaret.

  Venlig hilsen
  Tenna

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 13. november 2017 kl. 17:04

   Kære Tenna

   Tak, fordi du læser med. Hortensia mister lige netop ikke farven. Jo med tiden gør, men så er du også klar til at smide dem ud. Faktisk er de meget smukke, som tørrede blomster på grund af deres farve.

   Jeg har netop plukket en masse store hortensiahoveder ind fra et par planter, som jeg faldt for i sommers og “blev nødt til” at købe til min gårdhave, fordi farven på blomsterne var sådan helt blågrøn – virkelig smukt og en farve, jeg aldrig har set før. I løbet af sommeren blev blomsterne intenst mørkviolette, men skiftede igen farve med det lidt kølige vejr og fandt vej tilbage til den mørke flaskegrønne-blandet-med-blå-farve. Jeg har tørret blomsterhovederne og blandet dem i et stort, hvidt emaljefad sammen med nogle mørke pinkfarvede hortensiablomster, og de ser fantastiske ud sammen (synes jeg i hvert fald …).

   Lige nu står de og pynter smukt i vores landkøkken, men jeg skal huske at tage et billede af dem og lægge på min instagramprofil, så du kan se dem – enten her i bunden af siden på på Instagram.

   Så mit svar er: Skynd dig at få klippet hovederne af, inden frosten kommer, så er det nemlig for sent. Hvis de er flotte nu, bliver de også flotte som tørret. Bladene kan krølle en lille smule sammen, men det synes jeg ikke gør spor.

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar