Kryddersnaps

Dildsnaps med citron

Dildsnaps med citronDildsnaps med citron er en kryddersnaps, som er meget nem at lave selv. Det er en skøn måde at bruge sine dildskærme på, og snapsen smager virkelig frisk og dejlig til en sildemad både sommer og vinter. 

En god kombination

Dild og citron klæder hinanden utrolig godt, og jeg er selv ret vild med kombinationen. Men jeg er også helt ekset med dild. Efter min mening er denne kryddersnaps helt perfekt til sildebordet, og jeg plejer at lave et par små flasker om sommeren, hvoraf den ene bliver gemt til julemåneden i køleskabet.

Det er altså virkelig lækkert at fiske en hjemmelavet dildsnaps med citron frem til julefrokosten i december!

Jeg laver kryddersnapsen med dildskærme, hvilket giver en rigtig dejlig smag. Du kan også lave den med almindelig dild, det giver en lidt mildere smag.

Når jeg laver kryddersnapse, laver jeg altid af en halv flaske i første omgang. Jeg kan godt lide at smage på en snaps, før jeg laver den i større mængder. Men ved du, at du er vild med dildsnaps, kan du blot doble opskriften op og lave af en hel flaske klar snaps.

Dildsnaps med citron

Sådan laver du dildsnaps med citron

  • ca. 2 dildskærme
  • revet skal af en økologisk citron
  • 35 cl klar snaps

Stik et par dildskærme i en flaske eller et stort sylteglas, men ryst dem først, så du er sikker på, at der ikke er små dyr med. Da dildskærme ofte er temmelig store, klipper jeg dem som regel i lidt mindre stykker.

Skær forsigtigt skallen af en citron. Jeg bruger en almindelig kartoffelskræller og skærer tyndt, så jeg ikke får det hvide med, som er meget bittert, og som vil give snapsen en dårlig smag.

Læg citronskallen ned til dildskærmene og overhæld med klar snaps.

Lad kryddersnapsen trække i 2-3 dage. Den vinder ikke ved at stå i længere tid, sådan er det med de fleste kryddersnapse lavet på krydderurter.

Filtrer snapsen gennem et kaffefilter, som du putter i en tragt, ned i den flaske, du efterfølgende gerne vil opbevare snapsen i.

Sæt snapsen på køl og nyd den så til en god sildemad, fx en dejlig sild i peberrodscreme.

Dildsnaps med citron

Dildsnaps med citron

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar