Menu
Kryddersnaps

Dildsnaps med citron

Dildsnaps med citron

Dildsnaps med citron er en kryddersnaps, som er meget nem at lave selv. Det er en skøn måde at bruge sine dildskærme på, og snapsen smager virkelig frisk og dejlig til en sildemad både sommer og vinter. 

En god kombination af dild og citron

Dild og citron klæder hinanden utrolig godt i denne dildsnaps med citron, og jeg er selv ret vild med kombinationen. Men jeg er også helt ekset med dild. Efter min mening er denne kryddersnaps helt perfekt til sildebordet, og jeg plejer at lave et par små flasker om sommeren, hvoraf den ene bliver gemt til julemåneden i køleskabet.

Det er altså virkelig lækkert at fiske en hjemmelavet dildsnaps med citron frem til julefrokosten i december!

Jeg laver kryddersnapsen med dildskærme, hvilket giver en rigtig dejlig smag. Du kan også lave den med almindelig dild, det giver en lidt mildere smag.

Når jeg laver kryddersnapse, laver jeg altid af en halv flaske i første omgang. Jeg kan godt lide at smage på en snaps, før jeg laver den i større mængder. Men ved du, at du er vild med dildsnaps, kan du blot doble opskriften op og lave af en hel flaske klar snaps.

Se alle opskrifter på kryddersnaps her

Dildsnaps med citron

Opskrift på dildsnaps med citron

Neden for finder du den utroligt nemme opskrift på, hvordan du laver din egen kryddersnaps med dild- og citronsmag. Som nævnt er denne snaps særlig god sammen med fisk og sild og er dermed helt oplagt at servere både til påske og til jul, hvor vi traditionen tro spiser mange silde- og fiskeretter.

Har du lyst til også at lave dine egne hjemmelavede sild, så kan det være, at du kan finde inspiration i disse udvalgte sildopskrifter:


Romsild med blommer og vanilje

Ginsild med tranebær

Sennepssild

Stegte sild i eddike

Sild i peberrodscreme


Se alle opskrifter på fisk & skaldyr

Dildsnaps med citron
Dildsnaps med citron

Dildsnaps med citron

Dildsnaps med citron er en kryddersnaps, som er meget nem at lave selv. Det er en skøn måde at bruge sine dildskærme på, og snapsen smager virkelig frisk og dejlig til en sildemad både sommer og vinter. 
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Trækketid 3 d
Samlet tid 3 d 15 min
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 1 halv flaske

Equipment

 • Et sylteglas med låg
 • I glasflaske med låg

Ingredienser
  

 • ca. 2 dildskærme
 • revet skal af 1 økologisk citron
 • 3,5 dl klar, smagsneutral snaps

Sådan gør du
 

 • Stik et par dildskærme i en flaske eller et stort sylteglas, men ryst dem først, så du er sikker på, at der ikke er små dyr med. Da dildskærme ofte er temmelig store, kan det være en god idé at klippe dem i lidt mindre stykker.
 • Skær forsigtigt skallen af en citron. Brug en almindelig kartoffelskræller og skær tyndt, så du ikke får det hvide med, som er meget bittert, og som vil give snapsen en dårlig smag.
 • Læg citronskallen ned til dildskærmene og overhæld med klar snaps.
 • Lad kryddersnapsen trække i 2-3 dage. Den vinder ikke ved at stå i længere tid, sådan er det med de fleste kryddersnapse lavet på krydderurter.
 • Filtrer snapsen gennem et kaffefilter, som du putter i en tragt ned i den flaske, du efterfølgende gerne vil opbevare snapsen i.
 • Opbevar snapsen på køl.
Keyword Julefrokost, Påske, Sildebord, Sommer
Dildsnaps med citron

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar