Jul

Sild i peberrodscreme

Sild i peberrodscremeDer er nu ikke noget som en sildemad i julemåneden. Disse sild i peberrodscreme hører efter min mening til i den lækre ende af skalaen, og jeg er helt vild med, når silden smager så meget af peberrod, at det helt nipper i næsen, når man spiser den. Stærk peberrodssmag er stærkt vanedannende.

Lav silderetterne selv

Disse sild er en god, hjemmelavet erstatning for den klassiske købe-karrysild. Sild i peberrodscreme er både hurtigt og nemt at lave, og smager bare meget bedre end fabrikslavede karrysild.

Sild i peberrodscreme kan med fordel laves dagen før, så de når at trække. Det gør smagen lidt kraftigere, og samtidigt er det også rart at kunne lave nogle af retterne, til en julefrokost for eksempel, dagen før, så der er mindre at lave på selve dagen. Og sildene vil uden tvivl være et hit på julefrokostbordet.

Peberrodssild

Opskrift på sild i peberrodscreme

  • ca. 400 g marinerede hvide sild i drænet vægt
  • 1 dl piskefløde
  • 3 store spsk creme fraiche 18 %
  • 1 tsk lys sirup
  • 1 spsk dijonsennep
  • ca. 25 g revet peberrod (svarer til ca. 3 cm)
  • et mellemstort rødløg
  • salt
  • peber
  • frisk dild og ekstra rødløg til pynt

Begynd med at hælde de marinerede sild i en sigte, så de kan stå og dryppe af, mens du laver cremen. Hvis sildene ikke er i bidder, så skær dem i mindre stykker.

Pisk fløden stiv og vend creme fraichen i sammen med sennep og sirup.

Hak rødløget i små stykker og riv peberroden og vend begge dele i cremen.

Smag til med salt og peber.

Vend nu forsigtigt sildestykkerne i peberrodscremen.

Server dine sild i peberrodscreme med frisk dild, rødløgsringe og ekstra revet peberrod. Du kan enten spise dem med det samme eller i løbet af de næste 3-4 dage. De smager allerbedst, når de har fået lov at trække lidt.

Peberrodssild til julefrokosten

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar