Jul

Spicy karrysild

Spicy karrysildDisse spicy karrysild kan du lave i et snuptag, og så smager de bare hundrede gange bedre end de karrysild, du køber færdiglavede på glas. De har en friskere smag og ser væsentligt mere indbydende ud.

Sild i lange baner

Der er nu ikke noget som sild på hjemmebagt rugbrød her i juledagene. I det hele taget er forskellige slags sild enormt lækkert i hele vintersæsonen – og tilmed også sundt.

Jeg formoder, at mange køber færdige sild i glas, men i virkeligheden er der en masse spændende silderetter, man kan lave selv til julefrokostbordet, bl.a. sild i peberrodscreme, rustikke sild i sennepslage eller disse spicy karrysild.

Er du ikke til peberrod, kan du blot udelade det fra dressingen. Men vil du gerne have, at sildene stadig er lidt spicy, kan du evt. tilsætte lidt chili, friskskåret eller tørret.

Hjemmelavede spicy karrysild

Opskrift på spicy karrysild

  • 3 hele marinerede sildefileter
  • 1 hårdkogt æg
  • 3-4 syltede drueagurker eller en god håndfuld syltede agurker
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 2 spsk karry
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 2 spak friskrevet peberrod
  • salt og friskkværnet peber
  • Pynt: et halvt friskopskåret rødt æble

Kog et æg og skær det i små tern.

Skær drueagurkerne i små tern. Har du ikke drueagurker på lager, er der intet i vejen for, at du bruger almindelige syltede agurker i stedet for.

Rør dressingen sammen ved først at røre krydderierne i mayonnaisen og derefter vende creme fraiche, drueagurker og æggetern i.

Dup sildefileterne tørre og skær dem i små bidder, så de passer til brødet.

Vend sildene i dressingen og lad dem gerne trække i dressingen i en times tid inden servering.

Anret sildene i en smuk skål eller et glas og pynt med friskopskåret æble og evt. krydderurter. Spis de hjemmelavede spicy karrysild på friskbagt rugbrød.

Velbekomme!

Hjemmelavede karrysild med peberrod og cayennepeber

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar