Kroppen

Lav din egen deo

Hjemmelavet deo

Denne her deo er bedre end nogen deo, jeg nogensinde har købt – og ofte i dyre domme. Den tager tre minutter at fremstille og koster så lidt at producere, at det slet ikke kan betale sig at begynde at regne på det. Når du laver din egen hjemmelavede deo, ved du, hvad den indeholder, og du kan være 100 % sikker på, at den i hvert fald ikke indeholder aluminium, som man i dag kæder sammen med brystkræft.

Lav din egen sunde deodorant:

 • 3 spsk. god kokosolie
 • 1 spsk natron

Stil din kokosolie lunt, så den er blød og nærmest flydende. Hæld så tre spiseskefulde olie i en beholder eller et glas – jeg har brugt et meget lille syltetøjsglas. Drys derefter en spiseskefuld natron i og rør blandingen godt rundt. Sæt låg på beholderen og stil den et sted, hvor der ikke er alt for varmt. Min deo står dejligt og køligt i vindueskarmen på badeværelset.

Det er svært at smøre en flydende olie under armene, derfor må den gerne stå en anelse køligt. Til gengæld smelter den hurtigt, når du gnider et stykke under armhulerne, så deo’en er let at påføre.

Du kan bruge en smags- og duftneutral kokosolie, og så lugter den ikke, ellers har den bare en svag duft af kokos, som på ingen måde er ubehagelig. Deodoranten fedter ikke, når den er smurt godt ind, og sætter altså ikke mærker på tøjet

Jeg er så glad for denne deo, at jeg har besluttet mig for aldrig at købe en deodorant igen. Jan bruger den også, men oplever den er sværere at smøre ud, når man har hår under armene 🙂

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

4 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Bonnie Bay Andersen 28. december 2014 kl. 16:12

  Det må jeg prøve:)

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 29. december 2014 kl. 12:53

   Kære Bonnie

   Ja, det må endelig – jeg tør godt at love, at du bliver glad for deo’en 🙂 God fornøjelse!

   Mange hilsner Trine

 • Avatar
  Svar Charlotte 2. januar 2015 kl. 21:01

  Det skal helt sikkert prøves

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 3. januar 2015 kl. 15:01

   Kære Charlotte

   Det synes jeg, du skal. Håber, du bliver lige så glad for deo’en som jeg 🙂

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar