Det er sæson for krydrede karryretter, som kan varme og nære i en kold tid. Her er inspiration til en variation af skønne retter med karry, som du kan lave til aftensmad i de mørke aftener. Det er ægte ‘comfort food’, der varmer kroppen og nærer sjælen.
Mørket sænker sig over os, men vi tænder stearinlys og skaber hygge inden for.
Efteråret og vinteren kan noget helt særligt, og det er netop på denne tid af året, at man skal folde sig ud ved karrygryderne.
Der er nemlig ikke noget som en god karryret på en kold aften, hvor man bare har lyst til at trække i sine tykke hjemmestrikkede sokker og vikle sig ind i et tæppe og se Netflix.
Krydrede karryretter nærer sjælen og varmer kroppen – det kan der ikke være tvivl om.
Her har jeg samlet opskrifter på dejlige karryretter – både med og uden kød – samt inspiration til lækre hjemmelavede syltede sager, chutney og friskbagt brød, du kan lave og servere til.
God fornøjelse!
Butternut curry
Butternut curry er en af mine yndlingskarryretter, for jeg elsker simpelthen butternut-squash, som giver retten den perfekte cremede og let nøddeagtig smag. Jeg vil kategorisere retten som ‘comfort food’ – den er varm, fyldig og smagfuld. En ret, man slubrer i sig – og gerne på en kold vinterdag.
Kikærtekarry i kokos
Denne kikærtekarry er perfekt til kødfri dage eller som vegetarret og kan spises med ris, blomkålsris eller lignende. Karryretten har en dejlig kokos-karrysmag og mætter skønt på grund af kikærterne.
Chicken butter masala
Chicken butter masala er den mest lækre indiske ret – krydret og varmende og nem at tilberede. Hvis du er til indisk mad, så må du unde dig selv at prøve at lave denne eksotiske spise. Server den sammen med ris eller naanbrød.
Daal – opskrift på Indisk dhal
Uhh, jeg elsker daal, denne indiske varme ret med røde linser og masser af krydderier og smag. Daal skal spises med naanbrød og raita, så er retten allerbedst, men du kan også servere ris, salat og et godt stykke brød til.
Boller i karry
Uhmmm, boller i karry. Vi elsker det. Men det er en smule omstændigt at lave, synes jeg, så det er ikke alt for tit, vi får den herlige ret. Meeen, mindst én gang hver vinter skal den stå på bordet. Og så nyder vi retten ekstra meget.