Kryddersnaps

Hvidtjørnesnaps lavet på bær

Hvidtjørnesnaps lavet på bærHvidtjørnesnaps lavet på bær er en herlig og smagfuld snaps, som passer på ethvert frokostbord. Snapsen får en smuk gyldenrød farve og ser aldeles indbydende ud. Og så er den nem at lave selv.

Der er hvidtjørn overalt

Det er helt oplagt at lave sin egen hvidtjørnesnaps, eftersom der i Danmark nærmest står hvidtjørn overalt. Busken står i markskel og langs veje, og derfor er bærrene nemt tilgængelige.

Jeg er selv helt vild med tanken om at bruge det, som naturen forærer os – det giver så meget mening. Så en hyggelig gåtur med en pose er en fantastisk måde at skabe sig lidt køkkentid på efterfølgende.

Hvidtjørnebær er knaldrøde og meget smukke. De skal fryses, inden du laver snaps af dem, fordi de er så bitre. Her ligner de både slåen og rønnebær rigtig meget, som også er dejlige bær, du kan finde i naturen og lave din egen kryddersnaps af.

Se, hvordan du laver slåensnaps her.

Se, hvordan du laver rønnebærsnaps her.

Pluk gerne bærrene inden de bliver alt for tørre, men du kan i princippet plukke hvidtjørnebær hele efteråret indtil jul – alt efter, hvordan vejret arter sig.

Hvidtjørnesnaps lavet på bær

Opskrift på hvidtjørnesnaps lavet på bær

  • 1,5 dl hvidtjørnebær
  • 1/2 flaske smagsneutral, klar snaps (35 cl)
  • flydende honning

Rens og skyl hvidtjørnebærrene og nip dem fri for stængler.

Læg bærrene i en frysepose og kom dem i fryseren i 24 timer.

Tag derefter bærrene op af fryseren og hæld dem i et stort sylteglas og hæld snapsen over.

Lad snapsen trække i ca. 8 uger, men følg med undervejs. Smag ind i mellem på snapsen, og når du synes den er klar, skal den filtreres.

Det gør du ved at lade snapsen løbe igennem et kaffefilter sat i en tragt ned i en flaske.

Nu kan du søde snapsen til med lidt honning efter din egen smag. Måske skal den have et par spiseskefulde, måske kun en teskefuld.

Det kan også være, at snapsen skal fortyndes en smule, hvis du synes den er blevet for kraftig. Det gør du ved at hælde lidt mere smagsneutral snaps i, til du synes, den har den rigtige smag.

Lad gerne snapsen trække yderligere nogle uger, inden du drikker den. Så bliver den allerbedst.

God fornøjelse!

Hvidtjørnesnaps lavet på bær

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar