Menu
Kryddersnaps

Slåensnaps – kryddersnaps fra naturen

Slåensnaps

Det er sjovt at eksperimentere med snaps i efteråret, og slåensnaps er en af de snapse, du kan lave sidst på efteråret, når slåenfrugterne modner. Slåen er en lille smukt bitter-bedsk stenfrugt, som har en fantastisk dugget blå farve. Find den på store buske i hegn og krat.

Rød kryddersnaps med slåen

Slåensnaps er et “must” at lave, hvis du er snapse-entusiast – ikke mindst fordi du kan plukke slåen alle vegne, når de er i sæson. Slåenfrugterne kræver en tur i fryseren, inden du kan bruge dem. Ellers får de hele munden til at snerpe sig sammen. Men lige så snart de har været i fryseren et par døgn, bliver de søde og til at have med at gøre.

Kryddersnaps kan du lege og eksperimentere med, som du vil. Det er derfor, det er så sjovt og spændende – fordi der er et uendeligt antal muligheder for at lave din helt egen personlige snaps.

Når vi eksperimenterer her hos os, laver vi altid små portioner. Mange af snapsene kan man nemlig fortynde, fordi koncentrationen bliver høj, og så får man mere af den. Men mest fordi det giver mulighed for at lave mange flere slags og prøve sig lidt mere frem. Og så er det mere lovligt at være ekstra kreativ, når det kun er en lille flaske, man laver.

Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps her

Slåen plukket i naturen

Opskrift på slåensnaps

Neden for finder du den meget nemme opskrift på snaps lavet på slåen. Du skal have ca. 2/3 dele bær i flasken, og snapsen skal gå ca. 1/3 op over bærrene. Men der er ingen faste regler. I opskriften kan du se, hvordan jeg laver den, men du kan nøjes med blot at lade dig inspirere og gå dine egne veje.

Har du mod på det, kan du prøve at lege med at blande slåensmagen med andre smage såsom vanilje eller kanel (hvis den skal være lidt julet) eller måske kardemomme. Du kan også tilsætte en smule citrus i form af citron-, appelsin- eller limeskal.

Har du plukket mange slåen, så kan det være, at også disse opskrifter vil inspirere dig:


Slåengin

Slåensirup – guld fra naturen


Se alle opskrifter med slåen

Slåensnaps

Slåensnaps

Det er sjovt at eksperimentere med snaps i efteråret, og slåensnaps er en af de snapse, du kan lave sidst på efteråret, når slåenfrugterne modner. Slåen er en lille smukt bitter-bedsk stenfrugt, som har en fantastisk dugget blå farve, om som du kan finde på store buske i hegn og krat.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 30 d
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 0.5 flaske

Equipment

 • Sylteglas med låg
 • Glasflaske med låg

Ingredienser
  

 • ca. 3 dl slåen
 • ca. 3,5 dl klar smagsneutral snaps, fx en hvid Brøndumssnaps
 • ca. 1 spsk honning eller sukker

Sådan gør du
 

 • Indsaml og skyl frugterne. Tør dem i et viskestykke og læg dem i fryseren i ca. 2 døgn.
 • Fyld de frosne frugter på en flaske eller et stort sylteglas med låg og hæld snapsen over.
 • Lad nu slåenfrugterne trække i snapsen i mindst 4 uger og gerne længere. Det er en god idé at smage på snapsen undervejs, så du ved, hvordan den smager. Smagen fra stenene vil efterhånden trænge ud i snapsen og give den en let bitter smag. Stop processen, når du synes, snapsen smager godt.
 • Filtrer snapsen, først gennem en sigte og derefter gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en ren, skoldet flaske.
 • Smag på snapsen og sød den evt. til med en skefuld honning eller rørsukker.
Keyword Hjemmebryggeri
Kryddersnaps med slåen

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar