Kryddersnaps

Slåensnaps – kryddersnaps fra naturen

SlåensnapsDet er sjovt at eksperimentere med snaps her i efteråret, og slåensnaps er en af de snapse, du kan lave nu. Slåen er et lille smukt bitter-bedsk bær, som har en fantastisk dugget blå farve, om som du kan finde på store buske i hegn og krat netop nu.

Bærret kræver en tur i fryseren, inden du kan bruge det, da det ellers får hele munden til at snerpe sig sammen. Men lige så snart det har været i fryseren et par døgn, bliver det sødt og til at have med at gøre.

Slåen plukket i naturen

Kryddersnaps

Kryddersnaps kan du lege og eksperimentere med, som du vil. Det er defor, det er så sjovt og spændend – fordi der er et udenligt antal muligheder for at lave din helt egen personlige snaps.

Når vi eksperimenterer laver vi altid små portioner. Mange af snapsene kan man nemlig fortynde, fordi koncentrationen bliver høj, og så får man mere af den. Men mest fordi det giver mulighed for at lave mange flere slags og prøve sig lidt mere frem. Og så er det lidt mere lovligt at være ekstra kreativ, når det kun er en lille flaske, man laver.

Sådan laver du slåensnaps

  • slåenbær
  • klar snaps fx en hvid Brøndumssnaps
  • sødestof i form af honning eller rørsukker

Du skal have ca. 2/3 dele bær i flasken, og snapsen skal gå ca. 1/3 op over bærrene. Men der er ingen faste regler 🙂

Indsaml og skyl bærrene. Tør dem i et viskestykke og læg dem i fryseren i ca. 2 døgn.

Fyld de frosne bær på en flaske eller et stort sylteglas med låg og hæld snapsen over.

Lad nu bærrene trække i snapsen i mindst 4 uger og gerne længere. Det er en god idé at smage på snapsen undervejs, så du ved, hvordan den smager. Smagen fra stenene vil efterhånden trænge ud i snapsen og give den en let bitter smag. stop processen, når du synes, snapsen smager godt.

Filtrer snapsen, først gennem en sigte og derefter gennem et kaffefilter i en tragt.

Du kan evt. søde din snaps med en skefuld honning eller rørsukker.

Har du mod på det, kan du prøve at lege med at blande slåensmagen med andre smage såsom vanilje eller kanel (hvis den skal være lidt julet) eller måske kardemomme.

I alle tilfælde: God fornøjelse med din egen hjemmeproduktion af slåensnaps!

 

Kryddersnaps med slåen

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar