Desserter

Stikkelsbærtrifli med crumble

Stikkelsbærtrifli med crumbleUhhh, stikkelsbærtrifli med crumble! Der er ikke noget som kombinationen af syrligtsøde bær, cremet fløde og knasende crumble. Det er en dessert, der er nem at lave, og som smager helt afsindigt godt.

En hyggelig og gammeldags dessert

Man kan lige som ikke få nok af denne dessert, som smagsmæssigt har det hele: Det søde og det syrlige, det fede og det cremede, det knasende og det sprøde. Det er derfor, trifli er så godt.

Trifli med bær og frugt kan laves i et væld af variationer, og det er blot om at være lidt kreativ i køkkenet. Der er meget, der kan skrues på: Hvordan skal frugten eller bærrene være? Friske? Syltede? Udblødte i rom?

Det næste er cremen. Skal det blot være fløde eller måske en kogt vaniljecreme blandet op med fløde? Eller måske en hyldeblomstcreme eller fløde blandet sammen med flødeost, skyr eller yoghurt?

Og til sidst er der det knasende lag. Ofte bruges makroner, men det kan også være en kagecrumble som her, ristede havregryn eller noget helt fjerde.

I denne stikkelsbærtrifli har jeg anvendt stikkelsbærmarmelade, men du kan også bruge sød stikkelsbærkompot med hyldeblomst, hvor der er flere hele bær i. Marmeladen er lag i lag med en flødecreme blandet op med creme fraiche og vanilje, og så har jeg lavet en småkagecrumble med mandler, som bare smager helt eminent i triflien.

Sørg for at have lavet enten stikkelsbærkompot eller stikkelsbærmarmelade, inden du går i gang med at lave desserten.

Stikkelsbærtrifli med crumble

Opskrift på stikkelsbærtrifli med crumble (6 personer)

Crumble:

  • 50 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 50 g mandler
  • 75 g smør

Creme:

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g creme fraiche
  • 1 toptsk rørsukker
  • 1 toptsk vaniljesukker

Bærlag:

Crumblen: Tænd ovnen på 200 grader.

Bland mel, sukker og stødt ingefær sammen i en røreskål. Skær smørret i mindre stykker og og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Dette kan du sagtens gøre på en røremaskine med en dejkrog (som når du laver en tærtedej).

Hak mandlerne groft og vend dem i den smuldrede dej.

Pres dejen flad på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir, så du nærmest får en stor småkage, der mere eller mindre fylder hele bagepladen.

Bag crumble-småkagen i ovnen i 10-12 minutter, til den er fin og gylden.

Lad den køle af og bræk den derefter i mindre stykker ved at folde bagepapiret sammen om den og knuse den.

Cremen: Pisk fløden luftig i en en skål. Tilsæt creme fraiche, sukker og vanilje og pisk hurtigt blandingen sammen i ca. 20-30 sekunder. Vend evt. cremen rundt i skålen med en dejskraber.

Servering: Læg marmelade, creme og crumble i lag i serveringsglas i nævnte rækkefølge. Slut af med at lægge et lag marmelade ovenpå cremen og drys derefter crumble henover. Pynt evt. med et mynteblad eller lignende.

God fornøjelse!

Stikkelsbærtrifli med crumbleStikkelsbærtrifli med crumble

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar