Uhhh, stikkelsbærtrifli med crumble! Der er ikke noget som kombinationen af syrligtsøde bær, cremet fløde og knasende crumble. Det er en dessert, der er nem at lave, og som smager helt afsindigt godt.
En hyggelig og gammeldags dessert
Stikkelsbærtrifli med crumble er en ægte sommerdessert. Man kan lige som ikke få nok af denne dessert, som smagsmæssigt har det hele: Det søde og det syrlige, det fede og det cremede, det knasende og det sprøde. Det er derfor, trifli er så godt.
Trifli med bær og frugt kan laves i et væld af variationer, og det er blot om at være lidt kreativ i køkkenet. Der er meget, der kan skrues på: Hvordan skal frugten eller bærrene være? Friske? Syltede? Udblødte i rom?
Det næste er cremen. Skal det blot være fløde eller måske en kogt vaniljecreme blandet op med fløde? Eller måske en hyldeblomstcreme eller fløde blandet sammen med flødeost, skyr eller yoghurt?
Og til sidst er der det knasende lag. Ofte bruges makroner, men det kan også være en kagecrumble som her, ristede havregryn eller noget helt fjerde.
![Stikkelsbærtrifli med crumble](https://frahaventilmaven.dk/wp-content/uploads/2020/08/stikkelsbaertrifli-med-crumble-image.jpg)
Stikkelsbærmarmelade eller stikkelsbærkompot
I denne stikkelsbærtrifli har jeg anvendt stikkelsbærmarmelade, men du kan også bruge sød stikkelsbærkompot med hyldeblomst, hvor der er flere hele stikkelsbær i.
Marmeladen ligges lag i lag med en flødecreme blandet op med creme fraiche og vanilje. Småkagecrumblen med mandler giver den bløde del af desserten en skøn knasende sprødhed og smager helt eminent i triflien.
Sørg for at have lavet enten stikkelsbærkompot eller stikkelsbærmarmelade, inden du går i gang med at lave desserten.
Du finder opskriften på stikkelsbærmarmelade her.
Du finder opskriften på stikkelsbærkompot med hyldeblomst her.
![Stikkelsbærtrifli med crumble](https://frahaventilmaven.dk/wp-content/uploads/2020/08/stikkelsbaertrifli-med-crumble-1-image.jpg)
Opskrift på stikkelsbærtrifli med crumble
Dette er en hurtig dessert at lave, når først du har marmeladen eller kompotten klar. Crumblen skal kun have 10-12 minutter i ovnen og imens laver du den lækre vaniljecreme.
Får du lyst til at lave flere sommerlige desserter, så find gerne inspiration i mine mange andre dessertopskrifter med sommerbær:
Marengsreder med lakrids og hindbær
Se alle opskrifter på desserter
![Stikkelsbærtrifli med crumble](https://frahaventilmaven.dk/wp-content/uploads/2020/08/stikkelsbaertrifli-med-crumble-3-image-560x560.jpg)
Stikkelsbærtrifli med crumble
Equipment
- 6 dessertglas
Ingredienser
Crumble
- 75 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 75 g smør
- 50 g mandler
Creme
- 2 dl piskefløde
- 100 g creme fraiche
- 1 toptsk rørsukker
- 1 toptsk vaniljesukker
Bærlag
Sådan gør du
Crumble
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland mel, sukker og stødt ingefær sammen i en røreskål.
- Skær smørret i mindre stykker og og smuldr det sammen med de tørre ingredienser. Dette kan du sagtens gøre på en røremaskine med en dejkrog (som når du laver en tærtedej).
- Hak mandlerne groft og vend dem i den smuldrede dej.
- Pres dejen flad på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir, så du nærmest får en stor småkage, der mere eller mindre fylder hele bagepladen.
- Bag crumble-småkagen i ovnen i 10-12 minutter, til den er fin og gylden.
- Lad den køle af og bræk den derefter i mindre stykker ved at folde bagepapiret sammen om den og knuse den.
Creme
- Pisk fløden luftig i en en skål. Tilsæt creme fraiche, sukker og vanilje og pisk hurtigt blandingen sammen i ca. 20-30 sekunder. Vend evt. cremen rundt i skålen med en dejskraber.
Servering
- Læg marmelade, creme og crumble i lag i serveringsglas i nævnte rækkefølge. Slut af med at lægge et lag marmelade ovenpå cremen og drys derefter crumble henover. Pynt evt. med et mynteblad eller lignende.
![Stikkelsbærtrifli med crumble](https://frahaventilmaven.dk/wp-content/uploads/2020/08/stikkelsbaertrifli-med-crumble-2-image.jpg)