Denne is med solbær og chokolade smager himmelsk og er nem at lave – hele året. Det er en parfaitis, så du skal ikke bruge en ismaskine, men kan blot sætte isen i fryseren, når du har rørt den sammen og tage den ud igen ved servering.
Smagen af solbær
Solbær har en guddommelig smag, det ved alle, men i kombination med mørk chokolade og parfaitis har vi at gøre med noget, som er virkelig svært at modstå. Isen er perfekt på en varm sommerdag og smager også fremragende som dessert eller som supplement til fx en hjemmebagt lun æblekage.
Isen er nem at lave, fordi du ikke bruger en ismaskine. Og har du først lavet solbærsyltetøj, kan du i princippet lave isen hele året rundt (og man selvfølgelig snyde med solbærrene, hvis man ikke lige har fået lavet syltetøj om sommeren).
Opskrift på is med solbær og chokolade
- 4 æggeblommer
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 dl fløde
- 1,5 dl solbærsyltetøj
- 100 g mørk chokolade
Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker, til æggemassen er lys og luftigt.
Pisk fløden stiv, men så den stadig er lidt blød. Fløden må endelig ikke være alt for stiftpisket.
Vend forsigtigt æggemassen i fløden med en dejskraber og sørg for primært at røre én vej rundt, så du ikke rører luft ud af fløden.
Når det er blandet godt, hælder du det i en form, evt. beklædt med bagepapir.
Smelt chokoladen over et vandbad.
Hæld solbærsyltetøj ud over ismassen og derefter halvdelen af den smeltede chokolade. Stik en kniv eller en spiseske ned i ismassen og kør den et par omgange igennem isen, så syltetøj og chokolade fordeler sig ned i isen, uden det bliver decideret rørt ind i isen.
Fordel resten af den smeltede chokolade i fine streger ovenpå isen.
Dæk isen til og sæt den i fryseren i 3-4 timer, inden du serverer den.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer