Fisk & skaldyr

Muslinger i safran

Muslinger i safran er den lækreste sommerspise. Det er et let og helt utroligt lækkert måltid, som både kan udgøre en forret eller spises som hovedret med et godt stykke rustikt brød til og et iskoldt glas hvidvin.

Sommermuslinger

Om sommeren, når det er varmt, skal måltiderne være lette og lækre. Vi er vilde med fisk og skaldyr hjemme hos os, og der er ikke noget, som en god omgang friske muslinger. Disse muslinger i safran smager himmelsk og er utroligt nemme at tilberede selv. Og de egner sig fortrinligt som gæstemad.

Server muslingerne med et godt og rustikt hjemmebagt brød og et iskoldt glas hvidvin – det er helt perfekt på en sommeraften.

Opskrift på muslinger i safran

  • 1 kg friske muslinger
  • 1 dl hvidvin
  • 1 fed hvidløg
  • Urter i strimler: 1 gulerod, 1/2 squash, 1 løg – og hvad du ellers har liggende og som du synes kunne være lækkert
  • 2 dl fløde
  • ½ tsk safran (der er forskel på safran! Bruger du ægte safran, skal det kun være en lille spids. Bruger du uægte (det fra bazaren – og det som de fleste bruger), smager det ikke helt af så meget og bliver heller ikke så gul som ægte. Prisen er også en ganske anden.)

Pynt: 

  • Friske krydderurter
  • evt. hjulkrone (den blå, spiselige blomst på billedet)

Skyl de friske muslinger grundigt for sand og tjek, om der er nogle, der er åbne ( det er ok med en mm eller 2 – slå den evt mod vasken, og den vil lukke sig igen) eller hvor skallen er i stykker. Bank hver enkelt musling mod siden af håndvasken og er der nogle, der åbner sig, skal de smides ud.

Rens gulerod, squash og løg og skær det hele i små strimler.

Muslingerne lægges i en gryde med hvidvin, hvidløg og urter og salt. Dampes i ca. 5 min under låg – når muslingerne åbner sig, er de færdige. Det er vigtigt, at de kun lige åbner sig, ellers bliver de tørre.

Muslingfonden sies fra og monteres med fløde, dvs. du pisker kold fløde i suppen for at jævne den og gøre den blank og fyldig. Suppen koges ind med safran og kan evt. jævnes let med maizena, smages til med salt og evt. safran.

Suppen hældes over muslingerne og serveres straks pyntet med krydderurter og med et rustikt brød til, fx dette rustikke brød.

God fornøjelse!

Muslinger i safran

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar