Skærekager

Rabarbermandelkage

RabarbermandelkageSyrlig rabarber og en marcipan-agtig smag af mandler gør denne rabarbermandelkage til en rigtig lækkerbidsken. Samtidig er det en smuk og indbydende kage, som man bare får lyst til at sætte tænderne i.

Kage med rabarber

Rabarber er dejligt at bruge i næsten alt i køkkenet, fordi de lange stænger har denne her fantastiske syrlig-søde smag af sol og sommer. Jeg tror, man kan bage i hundredvis af forskellige kager med rabarber – hver med sine karakteristika og charme.

Denne rabarbermandelkage minder på en måde lidt om en rigtig bagerkage, og jeg synes, den har noget fint over sig med rabarberstænglerne i mønster og et drys af sukker og mandler. Den er hurtig at bage, men ser ikke hurtig ud.

Kagen smager virkelig skønt både lun lige fra ovnen og kold. Jeg kan godt lide, når den har stået i køleskabet og bliver helt konfektagtig. Så er den næsten allerbedst.

Rabarbermandelkage

Opskrift på rabarbermandelkage

  • 150 g stuetempereret smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg, str. medium
  • 150 g mandelmel
  • Revet skal af en økoappelsin
  • 150 g hvedemel
  • 1 top tsk bagepulver
  • 200-300 g rabarber, rensede og skåret i ca. 4-5 cms længde
  • 2-3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk mandelsplitter eller -flager

Varm ovnen op til 180 grader (varmluft) og for en 20 cm springform med bagepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt og pisk æggene i et efter et.

Tilsæt mandelmel og revet appelsinskal. Bland mel i sammen med bagepulver og rør det hele godt sammen uden at piske.

Hæld halvdelen af dejen i springformen og smør den ud.

Vend rabarberne i sukker og vanilje og læg halvdelen i et mønster i dejen – uden, at de rører ved kanterne. Gentag med resten af dejen og rabarberne.

Drys overfladen med sukker og mandler.

Bag kagen i en time og læg så et stykke staniol over kagen og bag den i yderligere 15 minutter.

Lad kagen køle af på en bagerist og server gerne med flødeskum eller creme fraiche.

God fornøjelse!

Rabarbermandelkage

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar