Søde sager

Magisk myntesirup

Mynte til sirupHvis du lige som jeg elsker mynte, så er denne myntesirup lige noget for dig. Myntesirup smager nemlig næsten magisk på bær og frugt og ikke mindst på din morgenmad, fx en portion græsk yoghurt med granola og friske bær.

Du kan bruge hvilken som helst slags mynte – vælg den mynte du allerbedst kan lide. Nogle mynter smager nærmest af spearmint eller tandpasta, som nogle ville sige, andre smager mere søde eller frugtagtige. Til myntesirup er jeg ikke så vild med spearmint-smagen. Her foretrækker jeg den lidt mere frugtagtige mynte.

Myntesirup

Opskrift på myntesirup

  • et bundt mynte fra haven (ca. en håndfuld, når du holder stænglerne i din hånd)
  • 4 dl vand
  • 300 g sukker

Skyl mynten grundigt og nip alle bladene af stænglerne. Riv bladene over i halve.

Fyld vand og sukker i en lille gryde og læg den rensede mynte oveni.

Kog nu langsomt op. Når siruppen begynder at kog skruer du ned for varmen – så langt ned, at siruppen kun lige koger.

Og så lader du gryden stå og simre en halv times tid, mens du ind i mellem lige rører i den og fornemmer, om den tykner. Den vil højst sandsynligt først begynde at tykne efter en halv time, så der skal du holde ekstra øje.

Når myntesiruppen begynder at blive mere tyk, kan du lave en lille prøve for at se, hvor tyk den er blevet, for det kan man nemlig ikke afgøre, når den er varm. Dryp lidt sirup på en tallerken og lad det stå på bordet i nogle minutter. Du kan også sætte tallerkenen i køleskabet, og det skal du under alle omstændigheder gøre, hvis det er meget varmt i dit køkken, ellers får du ikke den rigtige fornemmelse af, hvor meget siruppen er tyknet.

Når du mener, at din sirup har den helt rigtige konsistens, slukker du for varmen og hælder din sirup gennem en sigte ned i en flaske. Brug en tragt, så du rammer plet.

Lad siruppen stå og køle af med låget åbent.

Og så er din myntesirup ellers klar til brug. Det er da let, ikke? Og får du mod på at lave andre sirupper, så finder du også opskrifter på bl.a. kirsebærsirup, rabarbersirup, slåensirup, jordbærsirup og hyldeblomstsirup her på siden.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar