Desserter

Siet rabarbergrød med fermenteret fløde

Siet rabarbergrød med fermenteret flødeDet er mine børns yndlingsdessert her om sommeren: Siet rabarbergrød med fermenteret fløde, flødeskum eller blot mælk og sukker. De elsker den lyserøde siede frugtgrød med den dejlige sød-syrlige smag af rabarber.

Smagen af sommer

Siet rabarbergrød er i den grad smagen af sommer. Vi laver grøden et utal af gange lige fra rabarberne kommer frem i forårsmånederne, og til vi når Skt. Hans. Laver vi det som en hverdagsgrød, får vi blot mælk og fløde til, men laver vi det som en dessert i weekenden, får vi gerne fermenteret fløde til eller flødeskum. Der må også gerne komme lidt knasesukker på.

Fermenteret fløde er en 30% syrlig fløde, som er lidt en mellemting mellem creme fraiche og fløde, og det vil sige, at den er mindre fed end fløde og lidt tykkere og tungere. Vi er helt vilde med fermenteret fløde og bruger det gerne i stedet for flødeskum og creme fraiche til kager og desserter. Kan du ikke finde fermenteret fløde, kan du alternativt piske en flødeskum, som du rører creme fraiche og vanilje i.

Siet rabarbergrød med fermenteret fløde

Opskrift på siet rabarbergrød med fermenteret fløde (4-5 personer)

  • 1 kg rabarber
  • 5 dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk kartoffelmel + 1 dl koldt vand
  • 5 dl fermenteret fløde + 2 tsk vaniljesukker

Skyl rabarberne og snit dem i små stykker.

Kom rabarberne i en gryde med 5 dl vand og bring det i kog. Lad rabarberne koge i ca. 20 minutter med låg på, til de er helt udkogte og trævlede.

Hæld det hele gennem en sigte, så du får siet rabarberne fra og kun har den rene saft tilbage. Vask gryden ren og hæld saften tilbage i gryden.

Smag saften til med sukker og vanilje – nogle gange skal du justere alt efter, hvor syrlige dine rabarber er.

Kog saften op igen, så al sukkeret smelter og tag så gryden af varmen. Lad den stå et par minutter, mens du rører kartoffelmel ud i en dl koldt vand.

Jævn grøden ved at røre kartoffelmelblandingen i lidt ad gangen under konstant omrøring – det er meget vigtigt, at du har husket at tage gryden af varmen, ellers klumper din grød – indtil grøden har den rette konsistens. Grøden skal være tyk, men skal ikke kunne “skæres”. Nogle kan bedst lide den tyk andre foretrækker den lidt tyndere.

Hæld grøden i en serveringsskål og drys med lidt sukker, så grøden ikke “trækker skind”.

Server grøden lun eller kold med pisket fermenteret fløde, flødeskum eller kold mælk og knasesukker.

Sådan laver du fermenteret fløde: Pisk 5 dl fermenteret fløde tyk og luftig og rør et par teskefulde sukker i. Hæld i en skål og server sammen med grøden.

Siet rabarbergrød med fermenteret fløde

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar