Søde tærter

Rabarber crumble kage – eventyrlig både sommer og vinter

Rabarber crumble kageRabarbertid – den bedste tid på året!

Hele familien elsker rabarber, og der er tusind forskellige ting at lave med rabarber, så derfor fylder den også godt i køkkenhaven. Vi prøver at lave så meget forskelligt, som vi har tid og overskud til, mens sæsonen står på, og resten gemmer vi i fryseren til kolde vinterdage, hvor vi har brug for sommerlys og vitaminer.

Og man bliver virkelig glad for sine rabarber i fryseren, når vinteren er på sit højeste. Det er fx pærenemt at tage lidt rabarber op til rabarberkompot, rabarbertrifli eller fx til en rabarber crumble kage, som du også sagtens kan lave af optøede rabarber.

I går lavede vi en hurtig rabarber crumble kage til eftermiddagskaffen med en lind vaniljeflødeskum til. Det smager fantastisk med den varme rabarberkage og den kolde fløde, som langsom smelter på kagen, mens man guffer i sig. Det er en rigtig sommerdessert.

Rabarber crumble kage

Opskrift på rabarber crumble kage

Smuldredej

  • 125 g smør
  • 4 spsk. sukker
  • 185 g hvedemel
  • 50 g havregryn

Fyld

  • 6 – 8 rabarberstængler skåret i små skiver
  • 75 g sukker
  • evt. 1 spsk. kartoffelmel

Rabarberstykkerne lægges i et smurt ildfast tærtefad. Drys med sukker henover og evt. lidt kartoffelmel, hvis du ikke vil have fyldet for tyndt. Bland det hele med en gaffel.

Til smuldredejen hakker du smørret ud i mel og havregryn med sukker og evt. lidt vaniljesukker. Jeg laver dejen på røremaskine med en dejkrog og lader den stå og røre til dejen ligner revet ost.

Drys den smuldrede dej over rabarberne og bag kagen i oven i i ca. 20 – 25  min. ved 220 grader.

Server med friskpisket flødeskum til – gerne tilsat et drys vanilje. Hvis ikke du er til den lette flødeskum, kan du evt. blande den med skyr halvt og halvt. Det giver en lidt tungere og knap så sød creme til. Men husk vaniljen, så cremen ikke bliver for syrlig.

Rabarber crumble kage

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar