Hvis du ikke er til den klassiske Juleakvavit fra fryseren, skulle du prøve denne her i stedet. Denne lyse julesnaps kræver ikke mange armkræfter at lave, og den smager klart og gyldent af jul, højtid og hygge.
Snapsen trækker i tre dage, så du skal være i god tid inden julefrokosten med at lave den. Til gengæld holder den i lang tid efter med mindre, I drikker det hele under frokosten 🙂
Lys julesnaps
- 1/2 liter Brøndum Snaps neutral
- 1 stang kanel
- 3 nelliker
- 1 muskatnød
- 1/2 stang vanilje
- 2 tsk. rørsukker
- citronskal af 1/2 citron
Det hele blandes i en flaske, karaffel eller et patentglas. Lad det stå og trække i ca. tre dage og sigt derefter snapsen.
Snapsen har en smuk gylden farve og smager meget lækker og frisk. Den skal helst drikkes med en temperatur på ca. 15-20 grader, så smagen træder frem. Det ville være virkelig synd at sætte den i fryseren eller blot på køl inden.
Du kan evt. justere lidt på smagen, f.eks. med lime eller appelsinskal, eller skrue op eller ned for mængderne af krydderierne.
Ingen kommentarer