Denne kvædelikør med roser og krydderier er både smuk og smagfuld. Roserne giver likøren en flot rød farve og bidrager samtidigt til likørens aromatiske smag, mens de varme krydderier runder likøren perfekt af.
Likør med smag
En kvædelikør er en dejlig likør med sin helt egen unikke smag. Kvæder har nemlig sådan en aromatisk duft og smag, der er perfekt i kombination med roser og varme krydderier som kanel og kardemomme. Lav likøren et par måneder før jul og nyd den sammen med julefreden.
Når du laver din egen likør, er det sådan, at du kan justere på alt muligt. Er du fx ikke til kanel, udelader du blot kanelstangen. Er du til smagen af nelliker, til sætter du hele nelliker. På den måde kan man lave sin egen helt unikke og spændende likør – eller flere forskellige, som man så kan teste, hvilken man synes bedst om.
I denne likør er der tilsat rosenblade. Har du roser i haven, kan du som oftest være heldig at finde blomstrende roser helt ind i november og december. Men det skal helst være pink eller røde roser, så de tilfører likøren den smukke røde farve. Har du ikke friske roser i haven, kan du i stedet bruge tørrede roser. Roser kan du tørre selv og købe tørret i helsekostbutikker.
Se, hvordan du tørrer dine roser
Opskrift på kvædelikør med roser og krydderier
Nedenfor finder du opskriften på kvædelikøren, men husk, at du kan justere opskriften efter din egen smag.
Får du lyst til at lave andet lækkert med kvæder, så tjek gerne disse opskrifter ud:
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her
Kvædelikør med roser og krydderier
Equipment
- Stort sylteglas med låg
Ingredienser
- 2-3 kvæder alt efter størrelse
- 200 g sukker
- 1 dl rosenblade friske eller tørrede
- 1 kanelstang
- 2-3 kardemommekapsler
- 3-4 dl vodka
Sådan gør du
- Skyl kvæderne og rens dem godt af for fnuller og dun. Brug så gule kvæder som muligt, da de indeholder mest smag.
- Riv kvæderne på et rivejern – og gør det så hurtigt, du kan, for kvæderne bliver meget hurtigt brune og den bruge farve kan godt hænge ved i likøren.
- Kom de revne kvæder i et stort sylteglas eller -flaske sammen med rosenblade – gerne friske, og ellers bare tørrede.
- Hæld sukker over og tilsæt en kanelstang og kardemommekapsler.
- Hæld til sidst vodka over.
- Sæt låg på glasset eller flasken og vend den på hovedet nogle gange.
- Lad likøren stå og trække i mindst 2-3 uger, men gerne længere. Sørg for at ryste flasken eller glasset en gang imellem, så al sukkeret opløser sig. Smagen vil forandre sig over tid og blive mere kraftig.
- Filtrer likøren, så du får en fin og ren kvædelikør.
- Kom likøren i en rengjort og skoldet flaske og luk den til.