Likører

Kvædelikør med roser og krydderier

Denne kvædelikør med roser og krydderier er både smuk og smagfuld. Roserne giver likøren en flot rød farve og bidrager samtidigt til likørens aromatiske smag, mens de varme krydderier runder likøren perfekt af.

Kvædelikør med roser og krydderierLikør med smag

Kvæder har sådan en aromatisk duft og smag, der er perfekt i kombination med roser og varme krydderier som kanel og kardemomme. Lav likøren et par måneder før jul og nyd den sammen med julefreden.

Når du laver sådan en likør, er det sådan, at du kan justere på alt muligt. Er du fx ikke til kanel, udelader du blot kanelstangen. Er du til smagen af nelliker, til sætter du hele nelliker. På den måde kan man lave sin egen helt unikke og spændende likør – eller flere forskellige, som man så kan teste, hvilken man synes bedst om.

I denne likør er der tilsat rosenblade. Har du roser i haven, kan du som oftest være heldig at finde blomstrende roser helt ind i november og december. Men det skal helst være pink eller røde roser, så de tilfører likøren den smukke røde farve. Har du ikke friske roser i haven, kan du i stedet bruge tørrede roser. Roser kan du tørre selv og købe tørret i helsekostbutikker.


Se, hvordan du tørrer dine roser


Kvædelikør med en flot rød farve

Opskrift på kvædelikør med roser og krydderier

Nedenfor finder du opskriften på kvædelikøren, men husk, at du kan justere opskriften efter din egen smag.

Får du lyst til at lave andet lækkert med kvæder, så tjek gerne disse opskrifter ud:


Kvædegelé

Kvædemarmelade med vanilje

Persisk kvædemarmelade

Kvædesnaps


Kvædelikør med en flot rød farve

Kvædelikør med roser og krydderier

Denne kvædelikør med roser og krydderier er både smuk og smagfuld. Roserne giver likøren en flot rød farve og bidrager samtidigt til likørens aromatiske smag, mens de varme krydderier runder likøren perfekt af.
Likøren tager inge tid at forberede, men den skal trække i nogle uger, før du kan begynde at drikke af den.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 14 d
Ret Likører
Køkken Dansk

Equipment

  • Stort sylteglas med låg

Ingredienser
  

  • 2-3 kvæder alt efter størrelse
  • 200 g sukker
  • 1 dl rosenblade friske eller tørrede
  • 1 kanelstang
  • 2-3 kardemommekapsler
  • 3-4 dl vodka

Sådan gør du
 

  • Skyl kvæderne og rens dem godt af for fnuller og dun. Brug så gule kvæder som muligt, da de indeholder mest smag.
  • Riv kvæderne på et rivejern – og gør det så hurtigt, du kan, for kvæderne bliver meget hurtigt brune og den bruge farve kan godt hænge ved i likøren.
  • Kom de revne kvæder i et stort sylteglas eller -flaske sammen med rosenblade – gerne friske, og ellers bare tørrede.
  • Hæld sukker over og tilsæt en kanelstang og kardemommekapsler.
  • Hæld til sidst vodka over.
  • Sæt låg på glasset eller flasken og vend den på hovedet nogle gange.
  • Lad likøren stå og trække i mindst 2-3 uger, men gerne længere. Sørg for at ryste flasken eller glasset en gang imellem, så al sukkeret opløser sig. Smagen vil forandre sig over tid og blive mere kraftig.
  • Filtrer likøren, så du får en fin og ren kvædelikør.
  • Kom likøren i en rengjort og skoldet flaske og luk den til.

Kvædelikør

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering